10xgezonder.nl

Champignonsaus Zelfgemaakt

Normaliter eet ik bij biefstuk altijd pepersaus. Aangezien wij niet wekelijks biefstuk eten blijf je soms een beetje hangen in hetzelfde patroon.  Natuurlijk niets mis mee, maar af en toe variëren kan geen kwaad. Vandaar ook dat ik nu mijn recept voor zelfgemaakte champignonsaus met jullie deel.   Deze zelfgemaakte champignonsaus is echt binnen 5-10 minuten gemaakt. Je maakt de saus gewoon in de koekenpan, waarin je ook de biefstuk of dergelijks bakt. Ik gebruikte bij deze saus een pepersteak, waardoor de saus toch nog wat extra pit had. Wanneer je visite krijgt en je wil de champignonsaus alvast voorbereiden kun je ook deels het recept voor zelfgemaakte pepersaus aanhouden. De werkwijze is vrijwel hetzelfde alleen gebruik je geen pepers, maar champignons. Vaak worden dit soorten sauzen gemaakt op basis van room voor de binding. Ik maak altijd gebruik van roux om de saus te binden en voeg dan nog wat melk toe. Room heb ik namelijk nooit standaard in de koelkast staan en 9 van 10 keer kook ik met de ingrediënten die ik in huis heb.

Zelfgemaakte Pepersaus Recept – Perfect voor bij Biefstuk

Pepersaus Recept Zelfgemaakte - Perfect voor bij Biefstuk

Bij biefstuk hoort voor mij pepersaus en dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte pepersaus. Hier dan ook een recept van mijn versie voor een heerlijke pepersaus. Vaak wordt er in een pepersaus gebruik gemaakt van room, maar ik gebruik tegenwoordig gewoon melk. Naast dat pepersaus met melk veel gezonder voor je is dan een versie met room, maakt het qua smaak niet veel uit. Het gerecht waarbij ik deze saus heb gebruikt staat hier: Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten. Voor een iets snellere variant kun je ook deels het recept van zelfgemaakte champignonsaus aanhouden Stap 1: Snipper een ui heel fijn en doe de gesnipperde ui met wat olijfolie en een snufje zout in een steelpannetje. Stap 2: Snij de knoflook heel fijn en voeg deze toe als de ui glazig is. Stap 3: Voeg vervolgens de eetlepel bloem toe en roer dit even goed door, totdat je een soort van papje hebt. Stap 4: Nu is het dan tijd om de rode wijn toe te voegen. Stap 5: Wanneer die is ingedikt voeg dan de fond of bouillon toe. Daarna de zwarte peper (doe nog niet alle peper erin, bewaar wat om de saus aan het einde op de smaak te brengen) en de groene peperbolletjes.