10xgezonder.nl

Normaliter eet ik bij biefstuk altijd pepersaus. Aangezien wij niet wekelijks biefstuk eten blijf je soms een beetje hangen in hetzelfde patroon. 

Natuurlijk niets mis mee, maar af en toe variëren kan geen kwaad. Vandaar ook dat ik nu mijn recept voor zelfgemaakte champignonsaus met jullie deel.

 

Deze zelfgemaakte champignonsaus is echt binnen 5-10 minuten gemaakt. Je maakt de saus gewoon in de koekenpan, waarin je ook de biefstuk of dergelijks bakt. Ik gebruikte bij deze saus een pepersteak, waardoor de saus toch nog wat extra pit had. Wanneer je visite krijgt en je wil de champignonsaus alvast voorbereiden kun je ook deels het recept voor zelfgemaakte pepersaus aanhouden. De werkwijze is vrijwel hetzelfde alleen gebruik je geen pepers, maar champignons.

Vaak worden dit soorten sauzen gemaakt op basis van room voor de binding. Ik maak altijd gebruik van roux om de saus te binden en voeg dan nog wat melk toe. Room heb ik namelijk nooit standaard in de koelkast staan en 9 van 10 keer kook ik met de ingrediënten die ik in huis heb.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *