Home Recept type Bijgerecht Zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet uit de oven is een gezonde variant van aardappel frieten. Het is niet hetzelfde, maar toch zeker een leuk alternatief en door de zoete smaak ook zeker welkom bij kinderen. En je bakt de zoete aardappel frieten in de oven, dus dat is nog eens extra gezond in plaats van te frituren. Helaas krijg je ze dan niet zo knapperig. Een klein minpuntje, dus.

De zoete aardappel wordt ook bataten genoemd en is er in een oranje en witte variant. En ook al noemen we deze bataat wel  aardappel, dat is het niet. De bataat behoort zelfs niet tot familie van de aardappelen. Wel kun je ze hetzelfde gebruiken. Je kunt ze koken, bakken, grillen, enz. En de zoete aardappel is ook nog eens supergezond.

Bij de zoete frieten had ik een zelfgemaakte ketchup (zonder suiker) bedacht. Alleen leek mijn ketchup nog totaal niet op de welbekend ketchup. Mijn saus was net te zuur en iets te pittig. De saus paste wel perfect bij de zoete aardappel frieten. De zoektocht naar een zelfgemaakte ketchup gaat nog even verder.

Zoete aardappel friet uit de oven

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Cooking time

35

minutes

In dit recept maken we zoete aardappel friet uit de oven.

Ingredienten

  • 500 gram zoete aardappelen/bataten

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • Zeezout

Stappen

  • Zet de oven aan op 200ºC. Was de zoete aardappel en snij deze vervolgens in frietvorm. Je hoeft ze niet te schillen, maar dit mag natuurlijk wel. Bestrooi de frieten met paprikapoeder en leg ze zonder olie op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe de frieten vervolgens in de oven voor 30 minuten. Draai ze iedere 10 minuten even om in de oven. Voor een knapperige korst kun je de laatste 5 minuten de grill aanzetten.
  • Haal de frieten uit de oven en bestrooi ze met wat grove zeezout.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Broodje Thaise kip en gegrilde groente

In het weekend vind ik het zo af en toe heerlijk om een broodje te eten. Soms is dit...

Pizza Funghi (Pizza met champignons)

Een pizza Funghi is een pizza met champignons. Vroeger gruwelde ik van champignons, vooral wanneer ze helemaal zacht...

Review | KitchenAid Artisan mixer-keukenrobot

5
Nog geen 5 minuten stond de KitchenAid Artisan mixer op mijn keukenblad en toen wist ik al, dit is een bijzonder apparaat. Waarom? De...