Zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klaar variant uit de supermarkt. Of je nu houdt van een zoetere pindasaus of een pittige pindasaus, wanneer je het zelf maakt kun je hem helemaal aanpassen naar jou smaak. Dit is mijn variant:
Zelfgemaakte pindasaus
4
servings15
minutesIn dit recept maken we een zelfgemaakte pindasaus.
Ingredienten
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels Ketjap Manis
1 kleine of halve ui
1 bosje koriander (je hebt ongeveer een eetlepel van de steeltjes nodig en wat blaadjes)
200 ml melk
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zout
1 rode peper. Let op: Naar smaak toevoegen, dus niet helemaal
1 knoflookteentje
1 eetlepel bloem
Stappen
- Snij de ui heel fijn en fruit hem daarna met wat olijfolie in een pannetje. Snij intussen de knoflook fijn, de steeltjes van de koriander en wat rode peper. Afhankelijk hoe pittig je de saus wilt voeg je de rode peper toe. Doe deze ingrediënten in de pan, wanneer de ui glazig is.
- Wanneer bovenstaande even in de pan heeft gezeten mag de Sojasaus toegevoegd worden en alle kruiden. Tevens mag de eetlepel bloem erbij. Roer dit goed door.
- Nu mag de pindakaas erin met de ketchup en de Ketjap Manis. Roer dit goed door elkaar.
- Voeg de melk in scheutjes toe en na een minuut of 10 is de pindasaus klaar.
Vind je dit recept leuk?
Volg @10xgezonder op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Like us on Facebook
Heb het geprobeerd en het smaakte in een woord heerlijk.
Wel heb ik de ui en de knoflook eruit gelaten, ik miste dat niet.
In een handomdraai klaar en een aanrader!