Home Keuken Aziatische recepten Zelfgemaakte pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klaar variant uit de supermarkt. Of je nu houdt van een zoetere pindasaus of een pittige pindasaus, wanneer je het zelf maakt kun je hem helemaal aanpassen naar jou smaak. Dit is mijn variant:

Zelfgemaakte pindasaus

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: SausCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

15

minutes

In dit recept maken we een zelfgemaakte pindasaus.

Ingredienten

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 2 eetlepels ketchup

  • 2 eetlepels Ketjap Manis

  • 1 kleine of halve ui

  • 1 bosje koriander (je hebt ongeveer een eetlepel van de steeltjes nodig en wat blaadjes)

  • 200 ml melk

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 theelepel korianderpoeder

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel zout

  • 1 rode peper. Let op: Naar smaak toevoegen, dus niet helemaal

  • 1 knoflookteentje

  • 1 eetlepel bloem

Stappen

  • Snij de ui heel fijn en fruit hem daarna met wat olijfolie in een pannetje. Snij intussen de knoflook fijn, de steeltjes van de koriander en wat rode peper. Afhankelijk hoe pittig je de saus wilt voeg je de rode peper toe. Doe deze ingrediënten in de pan, wanneer de ui glazig is.
  • Wanneer bovenstaande even in de pan heeft gezeten mag de Sojasaus toegevoegd worden en alle kruiden. Tevens mag de eetlepel bloem erbij. Roer dit goed door.
  • Nu mag de pindakaas erin met de ketchup en de Ketjap Manis. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de melk in scheutjes toe en na een minuut of 10 is de pindasaus klaar.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Review | Fissler Special Asia wokpan

Onlangs mocht ik de Fissler Special Asia wokpan 28cm testen. Aangezien ik sinds enkele jaren geen pan meer gebruik met anti-aanbaklaag, twijfelde ik wel...

Broodje Thaise kip en gegrilde groente

In het weekend vind ik het zo af en toe heerlijk om een broodje te eten. Soms is dit...

Nieuwe lading volkoren spelt broodjes

De nieuwe lading volkoren spelt broodjes zijn weer klaar voor aankomende week. Het kost je een kwartier aan arbeid en een paar uur aan...