Bij biefstuk hoort voor mij pepersaus en dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte pepersaus. Hier dan ook een recept van mijn versie voor een heerlijke pepersaus. Vaak wordt er in een pepersaus gebruik gemaakt van room, maar ik gebruik tegenwoordig gewoon melk. Naast dat pepersaus met melk veel gezonder voor je is dan een versie met room, maakt het qua smaak niet veel uit.
Het gerecht waarbij ik deze saus heb gebruikt staat hier: Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten. Voor een iets snellere variant kun je ook deels het recept van zelfgemaakte champignonsaus aanhouden
Geachte heer, Veel dank voor dit recept. Ga ik zeker maken! Groet, Gerlach.
Dit recept klopt van geen kant,, er zit veel te veel rode wijn in waardoor de pepersaus rood kleurt, en deze bruinig moet zijn
Hi Kevin, je hebt helemaal gelijk. De verhoudingen heb ik inmiddels aangepast. Bedankt voor het doorgeven.
Klopt enkel de hoeveelheid rode wijn niet? Ik wil de saus gaan maken namelijk! Alvast bedankt.
Ik heb het recept inmiddels aangepast.
Top recept! Perfecte pepersaus!
Ik had geen groene peper en heb zwarte peper in vijsel gedaan en die er bij gedaan. Ook beetje whisky toegevoegd voor bite. Heerlijke saus geworden.
Top, goed om te horen. En je kunt inderdaad een eigen variant maken. Klinkt lekker.
Ik heb bouillon in poedervorm en dat gaat gelijk met de bloem bij de ui. Ik hoef dan wel achteraf meer melk toe te voegen ter vervanging van de 200ml water waarmee de oorspronkelijke de bouillon is gemaakt.
Met melk ? BACH!
‘Lykt wel een grootkeukenrecept,voor 180 man of zoiets . . . ; Zoveel komen der nou ook weer ni!C. ;-)
hallo rob, ik wil deze saus zonder rode wijn(alcohol) maken. Moet ik dan water gebruiken tijdens deze stap?
Sorry als dit een domme vraag is, ik ben een groentje :).
Bedankt!
Ja hoor Baris dit kan gewoon. Ik zou ipv water wel bouillon gebruiken voor de smaak.
Hallo Rob
Lijkt mij een heelijk saus :-).
Kun je de saus ook een dag van te voren maken?
Hallo Janneke, geen enkel probleem. Het kan wel zijn dat de saus wat dikker is, maar een beetje water verhelpt dit.
Dit is zondermeer de beste pepersaus die ik ooit geproeft heb. Grote dank!
Dank je wel Guido!
Ik doe nog anders, sjalot 1 grote aanstoven in de aanbaksels van het vlees, blussen met grote scheut cognac en flamberen , dan bevochtigen met rundsbouillon 400ml , voor 2 P en 2 eetlepels gekneusde groene peperbolletjes op vocht of desgewenst gebroken zwarte peperbollen , dan laten reduceren tot de helft minimum , zeven , steelpan lichtjes opwarmen en desgewenst afwerken met enkele klontjes koude boter, saus blinkt en dikt in en dit zonder bloem ( koolhydraten) , Ps vet mag en niet ongezond , bloem is een dikmaker ! Het vlees laat ik ondertussen rusten in oven op 50 graden samen met de borden , ook warm op die manier , grtn Carine