Home Basis Zelfgemaakte paneermeel

Zelfgemaakte paneermeel

Zelfgemaakte paneermeel? Is dat niet iets wat je heel gemakkelijk in de winkel kunt kopen voor een paar dubbeltjes? Inderdaad dat klopt helemaal. Waarom zou je dan zelf de paneermeel gaan maken? Nou eigenlijk kan ik niets meer bedenken, dan “omdat het kan” en anders gooi je die oude sneetjes brood toch maar weg.

Om de paneermeel zelf te maken, heb je niet meer nodig dan wat oude sneetjes of stukjes brood. Je kunt ook de kontjes van het brood bewaren. Zorg er in ieder geval voor, dat het brood helemaal droog is. Anders kan het gaan beschimmelen. In de zomer kun je de zon gratis hiervoor gebruiken.

In de winter kun je de warmte van de kachel gebruiken of de restwarmte van de oven (als je hem gebruikt hebt). Is al het voorgaande geen optie? Leg dan het brood in de oven en zet hem op 50ºC graden. Het drogen duurt dan ongeveer een uur.

Overigens hoef je niet direct het brood in de keukenmachine te doen. Je kunt het ook drogen en zo bewaren, totdat je genoeg stukken brood hebt en het in één keer maalt. Dit scheelt weer afwassen!

Zelfgemaakte paneermeel

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg
Prep time

15

minutes
Calorieskcal

In dit recept gaan we van oud brood paneermeel maken. Per boterham heb je ongeveer 1 handje paneermeel.

Ingredienten

  • Oud brood

Stappen

  • Wanneer het brood droog is, dan hoef je het alleen nog maar in de keukenmachine te doen. Laat hem even draaien, totdat het paneermeel goed is. Draai de keukenmachine niet te lang, anders krijg je te veel gruis.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je witte kool

Hoe snij je witte kool? Ik laat door middel van foto's zien hoe je witte kool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Gegrilde witlof met peer

Gegrilde witlof met peer is een simpel, maar lekker bijgerecht. En ook niet onbelangrijk, binnen 15 minuten staat...