Zelfgemaakte paneermeel

Zelfgemaakte paneermeel? Is dat niet iets wat je heel gemakkelijk in de winkel kunt kopen voor een paar dubbeltjes? Inderdaad dat klopt helemaal. Waarom zou je dan zelf de paneermeel gaan maken? Nou eigenlijk kan ik niets meer bedenken, dan “omdat het kan” en anders gooi je die oude sneetjes brood toch maar weg.

Om de paneermeel zelf te maken, heb je niet meer nodig dan wat oude sneetjes of stukjes brood. Je kunt ook de kontjes van het brood bewaren. Zorg er in ieder geval voor, dat het brood helemaal droog is. Anders kan het gaan beschimmelen. In de zomer kun je de zon gratis hiervoor gebruiken.

In de winter kun je de warmte van de kachel gebruiken of de restwarmte van de oven (als je hem gebruikt hebt). Is al het voorgaande geen optie? Leg dan het brood in de oven en zet hem op 50ºC graden. Het drogen duurt dan ongeveer een uur.

Overigens hoef je niet direct het brood in de keukenmachine te doen. Je kunt het ook drogen en zo bewaren, totdat je genoeg stukken brood hebt en het in één keer maalt. Dit scheelt weer afwassen!

Zelfgemaakte paneermeel-1

Zelfgemaakte paneermeel

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:15
Kook tijd: 00:00
Totale tijd: 00:15

Opbrengst: 1 handje paneermeel per boterham

Ingrediënten

  • 1 Oude stukjes brood

Keukenbenodigdheden

    Stappen

  1. Wanneer het brood droog is, dan hoef je het alleen nog maar in de keukenmachine te doen. Laat hem even draaien, totdat het paneermeel goed is. Draai de keukenmachine niet te lang, anders krijg je te veel gruis.
    Zelfgemaakte paneermeel-2 Zelfgemaakte paneermeel-3 Zelfgemaakte paneermeel-4 Zelfgemaakte paneermeel-5

Zelfgemaakte paneermeel

Leave a Comment