Een guacamole is een heerlijke (dip)saus bij Mexicaanse gerechten. Je kunt de saus kant-en-klaar kopen, maar een zelfgemaakte versie heb je binnen een paar minuten gemaakt. Bovendien is een zelfgemaakte guacamole velen malen lekkerder en bovendien een stuk gezonder. Een basis-guacamole bestaat uit de vrucht avacado, ui, knoflook, chilipepers (jalapeñopepers), sap van een citroen of limoen, korianderblad, Mexicaanse kruiden en optioneel tomaatjes.
Heerlijk wanneer een saus allemaal gezonde ingrediënten bevat! Sauzen krijgen vaak de naam van dikmaker. Echter veel vaker is het niet (alleen) de saus, maar hetgeen wat je in de saus doopt. Een hele zak tortillachips leeg dippen met een gezonde guacamole is ook niet goed voor de lijn. Wist je overigens, dat je heel gemakkelijk zelf tortillachips kunt maken?
- Doe wat zonnebloemolie over wat overgebleven tortilla wraps.
- Snij ze vervolgens met een pizzasnijder in driehoekjes.
- Stop ze nog enkele minuten in de oven.
Je kunt een gladde guacamole maken of een grovere versie, waarbij je alle ingrediënten gewoon prakt met een vork.