Home Voeding Hoe maak ik ... Zelf krokante muesli maken

Zelf krokante muesli maken

Zelf krokante muesli maken is eigenlijk heel gemakkelijk en dan ook nog eens zoveel lekkerder! Wanneer je zelf krokante muesli maakt, kun je onderstaande ingrediënten, als basis gebruiken. Maar variëren kun je natuurlijk volop. Je kunt vers of droog fruit gebruiken. Op een happy sunday kun je stukjes pure chocola toevoegen;) En er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Overigens voeg vers fruit en de chocola pas toe na het afkoelen!

Zelf krokante muesli maken

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Ontbijt, LunchDifficulty: Makkelijk
Servings

10

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

274

kcal

In dit recept gaan we zelf krokante muesli maken.

Ingredienten

  • 250 gr havermout vlokken (of mix van haver, tarwe, gerst, spelt vlokken)

  • 80 gr gemengde ongezouten noten

  • 50 gr zaden en pitten (sesam, zonnebloem- of pompoenpitten

  • 60 ml zonnebloemolie

  • 40 gr honing

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg alle ingrediënten op een bakplaat met bakpapier ertussen. Wanneer je van die grote brokken wilt en geen lossen vlokken, zul je alles meer bij elkaar moeten duwen.
  • Zet daarna de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. En hussel het af en toe even door elkaar. Na zo’n 20-25 minuten is de krokante muesli klaar.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham

Het recept Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham is voortgekomen uit wat overgebleven spinazie en al gekochte groene asperges....

Hoe snij je een bloemkool

Hoe snij je een bloemkool in stukken? Ik laat door middel van foto's zien hoe je bloemkool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Griekse gehaktballen met tomatensaus

Het recept Griekse gehaktballen met tomatensaus is geen traditionele Grieks recept, maar als onderdeel van mijn Griekse maaltijd...