Home Basis Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is zo eenvoudig. Deze klassieke witte saus wordt bij ons veel gecombineerd met groente, zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast is de bechamelsaus te vinden, als basis voor diverse Franse en Italiaanse sauzen. En het wordt als toplaag gebruikt voor een lasagne Bolognese. Het is zeker de moeite waard om ook eens kaas toe te voegen, je krijgt zo een heerlijk kaassausje.

Je kunt het natuurlijk uit een pakje kopen, maar dat is zonde. De handelingen zijn echt heel eenvoudig, de meeste ingrediënten heb je al in huis, het duurt niet langer en je hebt dan geen onnodige toevoegingen in je eten.

Wat heb je nodig voor een bechamelsaus?

  • 25 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • Snuf zout en peper
  • Optioneel: nootmuskaat

Hoe maak je een bechamelsaus?

Maak allereerst een roux door de boter te verhitten in een pan. Zodra de boter is gesmolten, mag de bloem toegevoegd worden. Meng dit allemaal goed door elkaar.

Doe dan scheutje voor scheutje de melk erbij en wacht telkens tot de saus in dikte is toegenomen. Breng op de saus op smaak met peper, zout en optioneel met nootmuskaat.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Gebakken aardappelblokjes

Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het bakken....

Hoe snij je paprika in stukjes

Hoe snij je paprika in stukjes? Ik laat door middel van foto's zien hoe je paprika het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...

Quiche met snijbiet en gele courgette

Deze vegetarische hartige taart een quiche met snijbiet en gele courgette aten wij als lunch. Natuurlijk is de quiche ook...