Home Sporten Hardlopen Mijn eerste hardloopwedstrijd

Mijn eerste hardloopwedstrijd

Gisteren was het dan zover mijn eerste hardloopwedstrijd. De Zandvoort Circuit Run van 12km. Normaliter is het al een uitdagende loop doordat het heuvelachtig is en je ook nog eens 3 à 4 kilometer over het strand rent, maar dit keer waren de omstandigheden nog iets erger door de gevoelstemperatuur van -10 graden door een harde wind uit het oosten.

‘s Ochtends twijfelde ik nog door de lage temperatuur, maar ik zou meelopen met een vriend, dus toch maar besloten om te gaan hardlopen. Met goede hardloopkleding kun je bij bijna alle temperaturen wel lopen.

Mijn voorbereidingen waren voldoende om deze loop tot een goed einde te brengen. Ik had al diverse keren de 12 kilometer gelopen en ook al een paar keer de 14km en één keer de 15km. Het viel mij tijdens het lopen wel op, dat veel mensen niet voldoende voorbereid waren en eigenlijk boven hun kunnen hebben gelopen.

Doordat ik samen heb gelopen met een vriend heb ik geen persoonlijke toptijd neergezet, maar eigenlijk vind ik dat ook niet zo belangrijk op zo’n dag. Het gaat voor mij ook om de gezelligheid en het is ook mooi meegenomen dat je loopt voor een goed doel. In dit geval Stichting ALS.

Al met al geeft mij deze loop de motivatie om voor een Halve Marathon te gaan trainen en hierover zal ik binnenkort ook gaan berichten. Eerst op zoek naar een trainingsschema voor een Halve Marathon.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pizza pesto met champignons en rode ui

In dit recept maken we pizza pesto met champignons en rode ui. Pizza blijft behoren tot één van...

Snijbieten stamppot met groente-jus

Met een zeldzame mooie zomerdag dit jaar zit je waarschijnlijk niet te wachten op stamppot. Alleen deze snijbieten stamppot...
Blauwe bessen

Blauwe bessen

De blauwe bes is maar een klein besje, maar toch is het wereldwijd een topper als je kijkt naar de voedingsstoffen die...