Home Recept type Bijgerecht Zalm vissticks zelfgemaakt

Zalm vissticks zelfgemaakt

Zo lang ik leef bestaan er volgens mij al vissticks. Vis in een krokant jasje, waardoor die opeens niet meer zo “vissig” lijkt. Geliefd bij de kinderen, maar volgens mij eten volwassenen deze vissticks ook regelmatig met liefde. Om nog meer te kunnen genieten, maak je natuurlijk zelf je eigen vissticks. Maak ze van kabeljauw of koolvis. Of maak ze van een wat luxere vis, de zalm. Voor dit recept heb ik zalm vissticks gemaakt.

Zalm vissticks zelfgemaakt

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: BijgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept gaan we zelf zalm vissticks maken.

Ingredienten

  • 200-250 gr Zalm

  • 1 ei

  • 1 à 2 eetlepel(s) bloem

  • Oud (sneetje) brood of paneermeel

  • 1 goed snuf zout en peper

Stappen

  • Om te beginnen hebben we broodkruim nodig. In een keukenmachine is dit natuurlijk zo gepiept, maar met behulp van je handen en mes kom je ook een heel eind. Het broodkruim zal niet optimaal zijn, maar wat maakt het uit. Je hebt ze immers zelf gemaakt. Anders kun je kun ook paneermeel gebruiken. Aan jou de keuze. Breng het broodkruim op smaak met wat zout en peper. Eventueel kun je nog meer smaken toevoegen, zoals fijn gesneden dille of peterselie. Ook kun je Parmezaanse kaas toevoegen, als extra smaakje.
  • Snij vervolgens de zalm in “visstick” grootte en leg ze op een bord met 2 eetlepels bloem. Even goed de zalm er doorheen halen en de eerste stappen van de zalm vissticks zijn gereed.
  • Klop vervolgens een ei los en haal daar de zalm stukjes doorheen. Daarna mogen de stukjes zalm nog door het broodkruim. Je mag het best dik aanbrengen, zodat je zeker weet dat er overal broodkruim blijft plakken. Wanneer je ze straks van het bord afpakt om in de pan te doen valt de rest er toch vanaf.
  • Bak ze vervolgens aan beide kanten voor zo’n 3 minuutjes (afhankelijk hoe dik de vissticks zijn, iets langer of korter) en dan zijn je eigen gemaakte zalm vissticks klaar om gegeten te worden.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pasta met gegrilde pompoen en portobello

Een pasta leent zich erg goed om met wat overgebleven groente iets lekkers op tafel te zetten. Deze pasta...

Zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet uit de oven is een gezonde variant van aardappel frieten. Het is niet hetzelfde, maar...

Review | De Eden Classic Damast messen

De eerste stappen van vrijwel ieder gerecht begint met het snijden. Althans als je met verse ingrediënten aan het koken bent. Een onmisbare hulpmiddel in...