Zalm vissticks zelfgemaakt


Zo lang ik leef bestaan er volgens mij al vissticks. Vis in een krokant jasje, waardoor die opeens niet meer zo “vissig” lijkt. Geliefd bij de kinderen, maar volgens mij eten volwassenen deze vissticks ook regelmatig met liefde. Om nog meer te kunnen genieten, maak je natuurlijk zelf je eigen vissticks. Maak ze van kabeljauw of koolvis. Of maak ze van een wat luxere vis, de zalm. Voor dit recept heb ik zalm vissticks gemaakt.

Bereidingstijd

20 minuten

2 personen

Eenvoudig

Ingrediënten Zalm vissticks

  • 200-250 gr Zalm
  • 1 ei
  • 1 à 2 eetlepel(s) bloem
  • Oud (sneetje) brood of paneermeel
  • 1 goed snuf zout en peper

Keukenbenodigdheden

Stappen Zalm vissticks

Stap 1

Om te beginnen hebben we broodkruim nodig. In een keukenmachine is dit natuurlijk zo gepiept, maar met behulp van je handen en mes kom je ook een heel eind. Het broodkruim zal niet optimaal zijn, maar wat maakt het uit. Je hebt ze immers zelf gemaakt. Anders kun je kun ook paneermeel gebruiken. Aan jou de keuze. Breng het broodkruim op smaak met wat zout en peper. Eventueel kun je nog meer smaken toevoegen, zoals fijn gesneden dille of peterselie. Ook kun je Parmezaanse kaas toevoegen, als extra smaakje.


Stap 2

Snij vervolgens de zalm in “visstick” grootte en leg ze op een bord met 2 eetlepels bloem. Even goed de zalm er doorheen halen en de eerste stappen van de zalm vissticks zijn gereed.


Stap 3

Klop vervolgens een ei los en haal daar de zalm stukjes doorheen. Daarna mogen de stukjes zalm nog door het broodkruim. Je mag het best dik aanbrengen, zodat je zeker weet dat er overal broodkruim blijft plakken. Wanneer je ze straks van het bord afpakt om in de pan te doen valt de rest er toch vanaf.

Stap 4

Bak ze vervolgens aan beide kanten voor zo’n 3 minuutjes (afhankelijk hoe dik de vissticks zijn, iets langer of korter) en dan zijn je eigen gemaakte zalm vissticks klaar om gegeten te worden.

 

Comments

Leave a Comment