Home Recept type Hoofdgerecht Zalm uit de oven

Zalm uit de oven

Een stukje vis mag niet ontbreken in een gezonde voedingspatroon. Vooral een vette vis zoals de zalm heeft veel nuttige voedingsstoffen. Vind je het lastig om vis te bereiden? Probeer dan eens dit recept: zalm uit de oven. Deze kan echt iedereen maken zonder het te laten mislukken.

Ondanks dat de bereiding eenvoudig is krijg je met de zalm uit de oven een smaakvol gerecht, die je kunt eten bij wat groente en aardappeltjes. Ook voor kinderen is het recept goed te eten. Doe alleen niet de citroensap over de zalm heen, want dan krijg je zure gezichten.

Zalm uit de oven

5 from 2 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept gaan we zalm vanuit de oven maken. De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten en de ingrediënten zijn voor twee personen. Dit recept zalm in de oven is heel erg eenvoudig!

Ingredienten

  • Zalm (100-150 gram per persoon)

  • Enkele takken dille

  • 1 à 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnzaadjes

  • 1/2 of 1 citroen

  • 2 teentje knoflook

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Een goede snuf zout en peper

Stappen

  • Haal 20 minuten van te voren de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºc graden. Doe in een ovenschaal 1 eetlepel olijfolie. Haal daarna de zalm door de olie heen totdat de hele zalm bedekt is met een laagje olijfolie. Strooi daarna de zout, peper, paprikapoeder, komijnzaadjes en 1 handje fijngesneden dille over de zalm. Daarna haal je de zalm door de kruiden heen, zodat de hele zalm bedekt is met een laagje kruiden. Snij daarna de citroen in partjes en verwijder meteen de zaadjes. Doe de partjes in de ovenschaal. Een halve citroen is voldoende voor 2 personen. Gebruik een hele citroen voor 4 personen. Leg 2 knoflookteentjes ongeschild in de ovenschaal. Wanneer de oven op temperatuur is mag de ovenschaal in de oven voor 18 à 20 minuten.
  • Zodra de zalm gaar is heeft deze een mooie bruine korst. Eet vervolgens het stukje zalm met de zacht geworden knoflookteentje en doe nog wat citroensap van de partjes over de zalm.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

17 REACTIES

  1. Ik las in het volkskrant magazine 23/07/2016 pag 7 dat als je ovengercht gaartboven de 180 , ook in d oven. Er een kamkerverwekkende stof vrijkomt. Graag uw reactie

  2. Had dit recept al lang bewaard maar nog nooit gemaakt,…..wat een juweeltje is dit. Hartelijk bedankt! Dit gaat nog vele malen bereid worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Een romige knolselderijsoep

Een romige knolselderijsoep recept. En het romige komt niet van de room, maar gewoon van de knolselderij....

Pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen

Pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen. Lekker snel klaar en ook nog eens gezond. Voor onze kinderen...

Chocoladesoufflé recept

Met dit chocoladesoufflé recept heb je een eenvoudig dessert, die er misschien somber uit ziet. Aan de andere...