Home Groente Wortel Wortels koken

Wortels koken

Het koken van wortels doe je snel en smakelijk in 7 stappen. Wortels hebben van zichzelf een zoete smaak. Daarom wordt het aan gerechten toegevoegd als natuurlijke zoetmaker. Wortels worden over de hele wereld gegeten.  De wortel behoort tot de knolgewassen en zit boordevol nuttige voedingsstoffen voor ons lichaam. Zo zitten er in wortels veel vezels, vitamines en anti-oxidanten. Het fabeltje dat wortels goed zijn voor je ogen klopt dan ook. In de wortel zit veel vitamine A, die zorgen voor gezond netvlies.

Hoe lang moeten wortels koken?

De kooktijd van wortels is sterk afhankelijk van de grootte van de wortels. De gemiddelde kooktijd ligt daarom ergens tussen de 10 en 20 minuten. De wortels zijn gaar als je makkelijk met een vork in de wortels kan prikken en ze kan delen.

Wortels koken

5 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

2

Personen
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

In dit recept gaan we wortels koken.

Ingredienten

  • Wortels (400-500 gram voor 2 personen)

  • Snufje zout

Stappen

  • Verwijder het groen.
  • Schil grote wortels en schraap kleine wortels om het vuil te verwijderen.
  • Was de wortels zorgvuldig.
  • Zet een pan met voldoende water op het vuur en breng deze op middelgroot vuur aan de kook.
  • Voeg een snufje zou toe.
  • Als het water kookt, voeg de wortels toe. Afhankelijk van de grootte duurt het 10 tot 20 minuten voor de wortels klaar zijn.
  • Giet het water af. Je hebt nu een pan vol heerlijk vers gekookte wortels.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Vergeten recepten: ouderwets eten dat lekker en gezond is

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over 'superfood'. Daarmee worden allerlei hippe voedingsmiddelen bedoeld, die heel goed voor de gezondheid zouden zijn vanwege hun hoge...

Review | Fissler Special Asia wokpan

Onlangs mocht ik de Fissler Special Asia wokpan 28cm testen. Aangezien ik sinds enkele jaren geen pan meer gebruik met anti-aanbaklaag, twijfelde ik wel...

Review | Rosti Mepal Margrethe Beslagkom

5
Onlangs mocht ik een product testen van Rosti Mepal. Ongetwijfeld heb je wel eens van het merk Rosti Mepal gehoord of gelezen. Niet? Kijk dan eens in de...