Home Groente Witlof Witlof koken

Witlof koken

Witlof koken is maar een van de vele mogelijkheden, van wat je met deze veelzijdige groente kunt doen. Ook in een salade is witlof heerlijk. Witlof heeft van zichzelf een bittere frisse smaak. Door de witlof te koken wordt deze smaak wat milder. Door een scheutje melk tijdens het koken toe te voegen, kun je deze bittere smaak eventueel nog verder verminderen. Gesneden witlof kan in de koelkast in een plastic zak bewaard blijven, dan kan het ongeveer 7 dagen goed blijven. Het is dus ook een handige groente om al vroeg voor te bereiden, zodat je snel klaar kunt zijn met koken.

Hoe lang moet witlof koken?

Hoelang het koken van witlof duurt, ligt er een beetje aan hoe fijn je de witlof gesneden hebt. Met fijn gesneden witlof duurt het ongeveer 12 minuten voor de witlof gaar is. Snij je de witlof in kleine stronken, dan duurt het ongeveer 15 minuten voor de witlof klaar is.

Witlof koken

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Eenvoudig
Servings

2

Personen
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we witlof koken.

Ingredienten

  • Witlof (500-600 gram voor 2 personen)

  • Snufje zout

Stappen

  • Spoel de witlof af.
  • Verwijder eventuele slappe en bruine bladeren.
  • Snij het stronkje van de witlof af. Deze kun je op zich eten, maar wordt vaak te bitter gevonden.
  • Snij de witlof in kleine stronken of snij hem helemaal fijn. Het ligt er een beetje aan hoe de witlof verder wil serveren, met bijvoorbeeld ham en kaas.
  • Breng in een pan ruim water met een snufje zout aan de kook op een middelgroot vuur.
  • Voeg de witlof toe als het water kookt.
  • Als de witlof fijn is gesneden, dan is deze in 12 minuten gaar. Is de witlof in kleine stronkjes gesneden, dan is deze met 15 minuten klaar.
  • Giet het water af.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Top 10 van de gezondste groente

Een lijst met dé top 10 van de gezondste groente, die eigenlijk wekelijks op ons menu horen te staan. Lastig ja, onmogelijk...

Mayonaise

Voor velen is er niets lekkerder dan een frietje met mayonaise. Eerder liet ik je al zien...

Zalm uit de oven

Een stukje vis mag niet ontbreken in een gezonde voedingspatroon. Vooral een vette vis zoals de zalm...