Home Groente Witlof Witlof koken

Witlof koken

Witlof koken is maar een van de vele mogelijkheden, van wat je met deze veelzijdige groente kunt doen. Ook in een salade is witlof heerlijk. Witlof heeft van zichzelf een bittere frisse smaak. Door de witlof te koken wordt deze smaak wat milder. Door een scheutje melk tijdens het koken toe te voegen, kun je deze bittere smaak eventueel nog verder verminderen. Gesneden witlof kan in de koelkast in een plastic zak bewaard blijven, dan kan het ongeveer 7 dagen goed blijven. Het is dus ook een handige groente om al vroeg voor te bereiden, zodat je snel klaar kunt zijn met koken.

Hoe lang moet witlof koken?

Hoelang het koken van witlof duurt, ligt er een beetje aan hoe fijn je de witlof gesneden hebt. Met fijn gesneden witlof duurt het ongeveer 12 minuten voor de witlof gaar is. Snij je de witlof in kleine stronken, dan duurt het ongeveer 15 minuten voor de witlof klaar is.

Witlof koken

5 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Eenvoudig
Servings

2

Personen
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we witlof koken.

Ingredienten

  • Witlof (500-600 gram voor 2 personen)

  • Snufje zout

Stappen

  • Spoel de witlof af.
  • Verwijder eventuele slappe en bruine bladeren.
  • Snij het stronkje van de witlof af. Deze kun je op zich eten, maar wordt vaak te bitter gevonden.
  • Snij de witlof in kleine stronken of snij hem helemaal fijn. Het ligt er een beetje aan hoe de witlof verder wil serveren, met bijvoorbeeld ham en kaas.
  • Breng in een pan ruim water met een snufje zout aan de kook op een middelgroot vuur.
  • Voeg de witlof toe als het water kookt.
  • Als de witlof fijn is gesneden, dan is deze in 12 minuten gaar. Is de witlof in kleine stronkjes gesneden, dan is deze met 15 minuten klaar.
  • Giet het water af.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Ananas

De ananas is een unieke tropische vrucht die ook uitstekend in Nederland verkrijgbaar is. Het enorm smaakvolle zoetzure vruchtvlees is heerlijk om...

De lekkerste pannenkoeken

Pannenkoeken zijn niet mijn favoriete gerecht, maar met kinderen ontkom je er af en toe niet aan. Tuurlijk...

Zelfgemaakte champignonsaus

Normaliter eet ik bij biefstuk altijd pepersaus. Aangezien wij niet wekelijks biefstuk eten blijf je soms een beetje hangen...