Home Groente Aardappel Wintersoep met koolraap, pastinaak, prei en aardappel

Wintersoep met koolraap, pastinaak, prei en aardappel

Wintersoep, ja werkelijk het kan. De laatste bewaargroente en wintergroente stoppen we in deze wintersoep met koolraap, pastinaak, prei en aardappel. Een voedzame maaltijdsoep, waarmee je bij de eerste hap al bijna vol zit. Zo machtig is deze soep, dus. Een broodje erbij hoeft absoluut niet.

Maar de soep is niet alleen voedzaam in de vorm van energie, maar zit ook boordevol met vitaminen. Een goede reden om de wintersoep te eten. En nu kan het nog. Want de lente gaat beginnen. En dan komt er weer een reeks met mooie groente op ons pad.

Wintersoep met koolraap, pastinaak, prei en aardappel

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, Voorgerecht, LunchCuisine: HollandsDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

In dit recept maken we wintersoep met koolraap, pastinaak, prei en aardappel.

Ingredienten

  • 1 koolraap

  • 300 gram pastinaak

  • 300 gram aardappels

  • 2 prei

  • 2 tenen knoflook

  • 2 liter groentebouillon

  • 125 ml Crème Fraiche

  • Enkele takjes tijm

  • 1 theelepel komijn

  • 1 eetlepel roomboter

Stappen

  • Was de koolraap, prei, pastinaak en aardappels schoon. Schil vervolgens de koolraap en aardappels.
  • Schil daarna de pastinaak.
  • Snij de prei in stukken. De dikte maakt niet heel veel uit, want straks gaat het toch in de blender of maak je de soep glad met een staafmixer.
  • Zet een grote kookpan op het vuur. En doe er wat olie en roomboter bij. Doe daarna de prei met wat zout in de pan.
  • Snij vervolgens de pastinaak, aardappels en koolraap in stukken. Dikte maakt niet uit. En doe de groente geleidelijk in de pan na het snijden. Bak de groente zo’n 5 minuten op laag vuur. Doe ook de teentjes knoflook erbij. Deze hoeft niet gesneden te worden.
  • Doe de bouillon erbij. Doe ook de komijn en driekwart van de tijm erbij. Wat zwarte peper. En hou de soep zo’n 10-15 minuten tegen de kook aan, totdat de groente zacht zijn.
  • Blender de wintersoep en doe de Crème Fraiche erbij. Proef de soep en breng hem verder op smaak.
  • Dien de wintersoep met koolraap, pastinaak, prei en aardappel op en strooi er nog wat verse tijm over. Eet smakelijk!
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zalm vissticks zelfgemaakt

Zo lang ik leef bestaan er volgens mij al vissticks. Vis in een krokant jasje, waardoor die...

Review | KitchenAid Artisan mixer-keukenrobot

Nog geen 5 minuten stond de KitchenAid Artisan mixer op mijn keukenblad en toen wist ik al, dit is een bijzonder apparaat. Waarom? De...

De gehaktbal – een basis recept

Vrijwel iedereen houdt wel van de gehaktbal. Zowel jong, als oud. Of je nu een gehaktbal eet bij...