Home Groente Aardappel Wilde aardappels met een knapperig schilletje

Wilde aardappels met een knapperig schilletje

Wees niet gevreesd voor deze wilde aardappels met een knapperig schilletje. Ze zijn niet echt wild hoor! En wanneer je het toch niet vertrouwd, mag je ook gewone aardappels gebruiken. Aan jou de keuze…

Dit recept is een leuke variant om aardappels klaar te maken. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook nog eens erg goed. Het knapperige schilletje geeft een leuk twist aan dit recept.

De aardappels waren vroeger veel op ons bord te vinden. Geprakt met wat groente en een schep jus aten we ze zeer regelmatig. Maar nu is de aardappel in een beetje in vergetelheid gekomen. En dat is jammer, want deze knollen zijn naast energieleverancier, ook een bron van andere mineralen en vitamines. Het wordt dus weer tijd om de aardappel weer vaker te verwelkomen in je keuken. Of deed je dit al?

Wilde aardappels met een knapperig schilletje

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: BijgerechtCuisine: Frans, HollandsDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

In dit recept maken we wilde aardappels met een knapperig schilletje.

Ingredienten

  • 500 gr wilde aardappels

  • 1 eetlepel roomboter

  • Enkele takjes rozemarijn

  • Een vleugje zeezout

Stappen

  • Spoel de aardappels schoon. Schil ze daarna, maar gooi de schilletjes niet weg! Bewaar ze in wat water. Kook vervolgens de aardappels gaar in 15-20 minuten. Ze moeten zacht genoeg zijn om ze direct te kunnen eten.
  • De schilletjes moeten straks gefrituurd worden, dus zet de frituurpan aan op 170ºC. Wanneer de aardappels gaar zijn, mogen ze afgegoten worden. Snij intussen de rozemarijnblaadjes fijn.
  • Stoof daarna de aardappels met de rozemarijn en roomboter in een koekenpan op een laag vuurtje. Je hoeft de aardappels, dus niet te bakken.
  • Frituur de schilletjes voor 2-4 minuten totdat ze knapperig zijn.
  • En de wilde aardappels met een knapperig schilletje zijn alweer klaar.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Limoen

Limoen

De limoen is een van de bekendste citrusvruchten, een groep waar heel veel verschillende soorten, rassen en...
Eiwitrijk recept

Eiwitrijke recepten voor sporters

Ben je lekker aan het knallen in de sportschool? Goed bezig! Als je veel sport is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen...

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn programma...