Wilde aardappels met een knapperig schilletje


Wees niet gevreesd voor deze wilde aardappels met een knapperig schilletje. Ze zijn niet echt wild hoor! En wanneer je het toch niet vertrouwd, mag je ook gewone aardappels gebruiken. Aan jou de keuze…

Dit recept is een leuke variant om aardappels klaar te maken. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook nog eens erg goed. Het knapperige schilletje geeft een leuk twist aan dit recept.


De aardappels waren vroeger veel op ons bord te vinden. Geprakt met wat groente en een schep jus aten we ze zeer regelmatig. Maar nu is de aardappel in een beetje in vergetelheid gekomen. En dat is jammer, want deze knollen zijn naast energieleverancier, ook een bron van andere mineralen en vitamines. Het wordt dus weer tijd om de aardappel weer vaker te verwelkomen in je keuken. Of deed je dit al?


Kennen jullie het filmpje Hieper de pieper al. Een erg grappig filmpje over de aardappel. Erg leuk gedaan en zeker de moeite waard om eens het filmpje te bekijken.

Wilde aardappels met een knapperig schilletje

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:05
Kook tijd: 00:25
Totale tijd: 00:30

Opbrengst: Voor 2 personen 

Ingrediënten

 • 500 gr wilde aardappels
 • 1 eetlepel roomboter
 • Enkele takjes rozemarijn
 • Een vleugje zeezout

Keukenbenodigdheden

   Stappen

  1. Spoel de aardappels schoon. Schil ze daarna, maar gooi de schilletjes niet weg! Bewaar ze in wat water. Kook vervolgens de aardappels gaar in 15-20 minuten. Ze moeten zacht genoeg zijn om ze direct te kunnen eten.
  2. De schilletjes moeten straks gefrituurd worden, dus zet de frituurpan aan op 170ºC. Wanneer de aardappels gaar zijn, mogen ze afgegoten worden. Snij intussen de rozemarijnblaadjes fijn.
  3. Stoof daarna de aardappels met de rozemarijn en roomboter in een koekenpan op een laag vuurtje. Je hoeft de aardappels, dus niet te bakken.
  4. Frituur de schilletjes voor 2-4 minuten totdat ze knapperig zijn.
  5. En de wilde aardappels met een knapperig schilletje zijn alweer klaar.

Wilde aardappels met een knapperig schilletje

Leave a Comment