Wentelteefjes

Wentelteefjes is een makkelijk en lekker gerecht, die je maakt van je oude boterhammen. Het is zonde om deze weggooien terwijl je er zo’n lekker gerecht van kan maken. Het is ook nog eens gemakkelijk om te maken, dus wat wil je nog meer. Je kan ze eten bij ontbijt, lunch of als nagerecht met wat vers fruit en/of ijs.

Heb je geen oude boterhammen in huis leg dan verse boterhammen een kwartiertje in de oven op 30c-50c graden, zodat wat droger zijn. Het is ook belangrijk om droge boterhammen te gebruiken anders vallen al snel uit elkaar.

In mijn recept heb ik gebruik gemaakt van wat sneetjes oude Brioche brood, die ik onlangs had gemaakt, maar je kan natuurlijk ook normaal brood gebruiken.

Wentelteefjes

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Ontbijt, Lunch, NagerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

3

servings
Kook tijd

15

minutes

In dit recept gaan we wentelteefjes maken.

Ingredienten

  • 4-6 sneetjes oud brood

  • 2 eieren

  • 1 kopje melk of 100ml

  • Suiker (om over de wentelteefjes te doen)

Stappen

  • Meng de eieren en de melk goed door elkaar en schenk de inhoud hiervan in diep bord of schaal, zodat we daar de boterhammen straks in kunnen dopen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie en wat roomboter. Haal de boterhammen door de mengsel van ei en melk. Hoe dikker de boterhammen zijn hoe langer je ze in het mengsel doet, zodat de boterhammen het mengsel goed op kunnen nemen. Bij dunne boterhammen dompel je ze onder en dan is het al goed.
  • Doe ze daarna in de koekenpan en draai ze om zodra de onderkant bruin wordt. Eventueel de zijkanten nog even bakken en daarna zijn ze alweer klaar. Bestrooi ze met wat (poeder)suiker en doe er nog een klontje roomboter bij. Gezond nee, maar wel lekker om zo af en toe te doen.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met feta en munt

Dit recept geroosterde bloemkool met feta en munt is een heerlijk bijgerecht bij een Griekse maaltijd. De...

Pizza Calzone

Een Pizza Calzone is eigenlijk gewoon een dubbel geklapte pizza. Wanneer je een pizza kan maken is...

Chinese komkommersalade

Een frisse Chinese komkommersalade als bijgerecht bij bijvoorbeeld Bami.