Wentelteefjes

Wentelteefjes is een makkelijk en lekker gerecht, die je maakt van je oude boterhammen. Het is zonde om deze weggooien terwijl je er zo’n lekker gerecht van kan maken. Het is ook nog eens gemakkelijk om te maken, dus wat wil je nog meer. Je kan ze eten bij ontbijt, lunch of als nagerecht met wat vers fruit en/of ijs.

Heb je geen oude boterhammen in huis leg dan verse boterhammen een kwartiertje in de oven op 30c-50c graden, zodat wat droger zijn. Het is ook belangrijk om droge boterhammen te gebruiken anders vallen al snel uit elkaar.

In mijn recept heb ik gebruik gemaakt van wat sneetjes oude Brioche brood, die ik onlangs had gemaakt.

Bereidingstijd

10-15 minuten

2-3personen

Eenvoudig

Ingrediënten

  • 4-6 sneetjes oud brood
  • 2 eieren
  • 1 kopje melk of 100ml
  • Suiker (om over de wentelteefjes te doen)

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan

Stappen

Stap 1

Meng de eieren en de melk goed door elkaar en schenk de inhoud hiervan in diep bord of schaal, zodat we daar de boterhammen straks in kunnen dopen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie en wat roomboter. Haal de boterhammen door de mengsel van ei en melk. Hoe dikker de boterhammen zijn hoe langer je ze in het mengsel doet, zodat de boterhammen het mengsel goed op kunnen nemen. Bij dunne boterhammen dompel je ze onder en dan is het al goed.

Wentelteefjes 1 Wentelteefjes 2 Wentelteefjes 3 Wentelteefjes 4 Wentelteefjes 5 Wentelteefjes 6 Wentelteefjes 7 Wentelteefjes 8 Wentelteefjes 9 Wentelteefjes 10 Wentelteefjes 11

Stap 2

Doe ze daarna in de koekenpan en draai ze om zodra de onderkant bruin wordt. Eventueel de zijkanten nog even bakken en daarna zijn ze alweer klaar. Bestrooi ze met wat (poeder)suiker en doe er nog een klontje roomboter bij. Gezond nee, maar wel lekker om zo af en toe te doen.

Wentelteefjes 12 Wentelteefjes 13 Wentelteefjes 14 Wentelteefjes 15 Wentelteefjes 16 Wentelteefjes 17 Wentelteefjes 18

Leave a Comment