Home Uncategorized Welke voeding heb je nodig wanneer je aan duursport doet?

Welke voeding heb je nodig wanneer je aan duursport doet?

Of je nu een marathon loopt, lange afstanden fietst of aan het hiken bent, je vraagt veel van je lichaam voor een lange tijd. Zonder de juiste brandstof kan je lichaam dat niet volhouden. Daarom moet je speciaal letten op je voeding om jouw duursportactiviteiten zo goed mogelijk te ondersteunen. Doe je dat niet, dan zal je merken dat je lichaam op een gegeven moment niet meer mee wil. We bespreken welke voeding je nodig hebt wanneer je aan duursport doet.

Voorafgaand aan het sporten

Als je actief aan duursport doet, moet je de nodige eiwitten, vetten en koolhydraten tot je nemen. Eten en drinken uit de Schijf van Vijf staat bied je de benodigde voedingsstoffen plus andere nuttige stoffen als vitamines en mineralen. Het is verstandig om drie tot vier uur voor de inspanning een maaltijd te eten met zaken als zuivel, vlees, vis, eieren of tofu voor de eiwitten en volkorenbrood, pasta of aardappels voor de koolhydraten. Het tot je nemen van die koolhydraten zorgt er voor dat je je glycogeenvoorraad op peil houdt. Dat zorgt ervoor dat je langer kunt sporten voordat je de spreekwoordelijke ‘man met de hamer’ tegenkomt. Dit betekent doorgaans dat je lichaam geen suikers meer paraat heeft. Die haalt het lichaam uit koolhydraten. Ga je meerdere malen per week erg diep, dan heb je dus vooral meer koolhydraten nodig ter aanvulling.

Tijdens het sporten

Maar als je lang achter elkaar veel van je lichaam vraagt, zoals soms het geval is bij duursport, kan het nodig zijn om tussentijds je lichaam extra brandstof te geven. Maar het is natuurlijk niet handig om iets groots en ingewikkelds naar binnen te moeten werken tijdens het sporten om die boost te krijgen om verder te kunnen. Gelukkig zijn hier verschillende speciale producten voor gemaakt die gemakkelijk in te nemen zijn en boordevol met eiwitten voor spierherstel en koolhydraten voor energie zitten. Deze sportvoeding van Bikester kun je gewoon online bestellen. Dat kan in de vorm van repen zijn die lijken op mueslirepen en die je in een paar happen op kunt hebben. Maar je kunt ook energy gels gebruiken. Dit zijn zakjes die je snel kunt leegzuigen en waar je een flinke boost van krijgt. Het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar eigenlijk zijn best lekker. Ze zijn er namelijk zelfs in stroopwafelsmaak!

Als je veel van je lichaam wilt vragen, moet je dus ook goed voor je lichaam zorgen. Met de hierboven beschreven voeding kun jij het beste uit jezelf halen tijdens het duursporten!

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Review | Rosti Mepal Margrethe Beslagkom

5
Onlangs mocht ik een product testen van Rosti Mepal. Ongetwijfeld heb je wel eens van het merk Rosti Mepal gehoord of gelezen. Niet? Kijk dan eens in de...
Blauwe bessen

Blauwe bessen

De blauwe bes is maar een klein besje, maar toch is het wereldwijd een topper als je kijkt naar de voedingsstoffen die...

Gegrilde hutspot met stoofvlees

Nu de winter ons dan eindelijk vaarwel gaat zeggen maak ik nog net op tijd deze hutspot met...