Je kent het vast wel. Het is vrijdagavond eind van de werkweek en je hebt geen zin meer om uitgebreid te koken. Het liefst laat je wat bezorgen, maar je kan natuurlijk ook zelf een makkelijke en snelle hap op tafel zetten. Het is allemaal te doen in de tijd dat je een pan water opzet en de spaghetti kookt. In 15 à 20 minuten staat een eenvoudige spaghetti op tafel. Zo snel kun je meestal niet iets afhalen of laten bezorgen. Bovendien is dit natuurlijk veel gezonder, dus aarzel niet en maak dit gerecht gewoon één keer en je zult zien dat het heel makkelijk gaat.
Veel van de ingrediënten heb je vast al in huis en misschien allemaal wel. In plaats van de Parmaham of Serranoham kun je ook gewone ham gebruiken. Zit iets minder smaak aan, maar dan hoef je waarschijnlijk echt de deur niet uit. Heb je geen courgette in huis gebruik dan bijvoorbeeld een rode of groene paprika. Of sperzieboontjes. Kook deze wel met de spaghetti mee, zodat ze wel gaar zijn. Variaties genoeg dus alleen nog wat wilskracht om over de luiheid heen te zetten en gewoon te gaan beginnen aan deze heerlijke, eenvoudige en simpele spaghetti!
Veel succes en hopelijk geef je mij gelijk dat je na het eten er meer van hebt genoten dan van een bezorgmaaltijd of iets van de snackbar. Want zelf koken is natuurlijk veel gezonder eten dan een bezorgmaaltijd.
Lees ook: deze tien tip om gezonder te eten.