Vrijdagavond spaghetti

Je kent het vast wel. Het is vrijdagavond eind van de werkweek en je hebt geen zin meer om uitgebreid te koken. Het liefst laat je wat bezorgen, maar je kan natuurlijk ook zelf een makkelijke en snelle hap op tafel zetten. Het is allemaal te doen in de tijd dat je een pan water opzet en de spaghetti kookt. In 15 à 20 minuten staat het op tafel. Zo snel kun je meestal niet iets afhalen of laten bezorgen. Bovendien is dit natuurlijk veel gezonder, dus aarzel niet en maak dit gerecht gewoon één keer en je zult zien dat het heel makkelijk gaat.

Veel van de ingrediënten heb je vast al in huis en misschien allemaal wel. In plaats van de Parmaham of Serranoham kun je ook gewone ham gebruiken. Zit iets minder smaak aan, maar dan hoef je waarschijnlijk echt de deur niet uit. Heb je geen courgette in huis gebruik dan bijvoorbeeld een rode of groene paprika. Of sperzieboontjes. Kook deze wel met de spaghetti mee, zodat ze wel gaar zijn. Variaties genoeg dus alleen nog wat wilskracht om over de luiheid heen te zetten en gewoon te gaan beginnen.

Veel succes en hopelijk geef je mij gelijk dat je na het eten er meer van hebt genoten dan van een bezorgmaaltijd of iets van de snackbar.

Bereidingstijd

15-20 minuten

2 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

 • 200gr spaghetti
 • 400ml (runder)bouillon (of 1 potje (runder)fond)
 • 1 glas rode wijn
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 12 cherry tomaatjes
 • 1 zakje veldsla (of rucola)
 • 1 courgette
 • 100gr parmaham of serranoham
 • 100gr parmezaanse kaas
 • 5 scheutjes Worchestersauce
 • 1 eetlepel tomatenpuree

Keukenbenodigdheden

 • Kaasrasp
 • Koekenpan

Stappen

Stap 1

Zet genoeg water op voor de spaghetti en doe hier ongeveer de helft van de bouillon bij. Eventueel nog wat zout toevoegen. Verzamel alvast de ingrediënten zodat je ze bij de hand hebt.

Vrijdagavond-spaghetti-2  Vrijdagavond-spaghetti-23

Stap 2

Zet een koekenpan op een laag vuurtje en doe hier wat olijfolie in. Snij intussen de ui en doe deze in de pan met wat zout. Niet teveel want de ham is ook al zout. Vervolgens snij je de Parmaham of Serranoham grof en doe deze ook in de pan.

Vrijdagavond-spaghetti-29 Vrijdagavond-spaghetti-34

Stap 3

Wanneer het water kookt doe de spaghetti in de pan. Tijd om de tomatenpuree in de pan te doen en zet het vuur ook iets hoger. Let op dat je blijft roeren. Snij intussen de cherry tomaatjes grof. En doe deze in de pan. Doe de knoflook in de pan en het glas rode wijn.

Vrijdagavond-spaghetti-30 Vrijdagavond-spaghetti-35 Vrijdagavond-spaghetti-36 Vrijdagavond-spaghetti-37 Vrijdagavond-spaghetti-38

Stap 4

Was de courgette en snij hem door de helft en daarna nog eens door de helft. Nu kun je gemakkelijk de zaadjes wegsnijden. Snij de courgette vervolgens in smalle reepjes. Hierdoor kun je de courgette makkelijk in stukjes snijden. Doe de courgette in de pan.

Vrijdagavond-spaghetti-39 Vrijdagavond-spaghetti-41 Vrijdagavond-spaghetti-42 Vrijdagavond-spaghetti-44

Stap 5

Wanneer de rode wijn is ingekookt doe dan de andere helft van de bouillon in de pan. Intussen zal de spaghetti wel ongeveer klaar zijn, zo ja giet deze dan af. Doe nog wat peper en Worchestersauce in de saus. Ongeveer 5 scheutjes Worchestersauce.

Vrijdagavond-spaghetti-1 Vrijdagavond-spaghetti-46

Stap 6

Tijd om de Parmezaanse kaas te raspen. Wanneer deze geraspt is zijn we bijna klaar. De spaghetti mag in de pan en roer dit goed door elkaar en zet het vuur uit.

Vrijdagavond-spaghetti-53 Vrijdagavond-spaghetti-55 Vrijdagavond-spaghetti-57

Stap 7

Leg op een bord wat veldsla. Doe daaroverheen de spaghetti en nog wat Parmezaanse kaas om het af te maken. En klaar is de vrijdagavond spaghetti

Vrijdagavond-spaghetti-58 Vrijdagavond-spaghetti-66 Vrijdagavond-spaghetti-76

Leave a Comment