Vegetarische wraps met gegrilde groente


Vegetarische wraps is een ideaal gerecht om je groentes op te maken. Vrijwel iedere groente past bij een wrap. Je kunt enkele groente afzonderlijk grillen of direct bij de Taco saus doen. Je kunt de groente ook apart serveren, zodat een ieder een eigen keuze kan maken. Of vul de tortilla, rol ze op en doe ze vervolgens in de oven. Wat dat betreft hoeft er niets en mag alles. Lekker gemakkelijk toch!

Voordeel van de vegetarische wraps met gegrilde groente is, dat het gerecht redelijk snel op tafel staat. Alleen toen ik deze wraps ging maken, kwam ik toch een beetje in tijdnood. Ik had mijzelf al helemaal voorbereid met het maken van de tortilla’s. Ik dacht alles nog in huis te hebben, maar was alsnog de tomaten vergeten. Dan maar even snel naar de supermarkt om Biologische Passata te halen. Wat natuurlijk altijd weer langer duurt, dan gewenst.


Maar goed… ik moest snel aan de slag en eigenlijk had ik geen tijd om foto’s te maken. Uiteindelijk is het toch nog gelukt om het eten op tijd op tafel te krijgen en wat foto’s te schieten. Voor het recept mag je overigens iedere groente aanvullen of weglaten. Onze keuzes voor groente zijn ook deels gebaseerd op de smaak van de kinderen.


Bereidingstijd

20 minuten

4 personen

Eenvoudig

Ingrediënten Vegetarische wraps

Voor de saus

Voor op de grillpan

  • 1 halve courgette
  • 1 halve paprika
  • 2 lente-ui
  • Of andere groente

Keukenbenodigdheden

Stappen Vegetarische wraps met gegrilde groente

Stap 1

Allereerst gaan we aan de slag met de Taco saus. Snij hiervoor de uien in dunne ringen. Halveer hiervoor de uien en snij ze in dunne plakken. Fruit de uien vervolgens in een steelpan met wat zonnebloemolie en zout. Zodra de uien gefruit zijn, mogen de Mexicaanse Taco kruiden toegevoegd worden en de knoflookteen en Passata. Laat dit rustig koken.

Stap 2

Zet vervolgens de grillpan op het vuur en snij de groente voor op de grillpan. Bestrooi vervolgens de groente met wat zout en zwarte peper en haal ze even door de zonnebloemolie. Grill vervolgens de groente en leg ze eventueel in de oven om ze warm te houden.

Stap 3

Rasp vervolgens de kaas. Voeg de koriander, mais en kidneybonen toe aan de taco saus.

Stap 4

Leg vervolgens een tortilla op de grillpan en vul deze halfvol met de saus en groente. Doe er tevens een beetje geraspte kaas bij en vouw hem dan dubbel. Eénmaal omkeren en de vegetarische wrap met gegrilde groente is klaar.

Je kunt er ook voor kiezen een hele wrap te vullen en er vervolgens nog een wrap op te doen.

Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment