Een vegetarische Bami met lekker veel groente en zelfgemaakte pindasaus. Om de pittigheid wat in bedwang te houden nog een lekker frisse Chinese komkommersalade erbij. De groente kun je zelf afwisselen met datgene waar jij dol op bent of wat je nog in je koelkast hebt liggen.
Aanvullende recepten zijn hier te vinden:
Vegetarische Bami
3
servings20
minutesIn dit recept maken we vegetarische bami.
Ingredienten
5 nestjes mie (Bami)
2 wortels
1/3 Chinese kool
100gr taugé
1 prei
1 rode paprika
1 handje Kastanje champigons
1 rode peper. (Tip: samen te gebruiken met de pindasaus en komkommersalade)
1 bosje Koriander (Tip: samen te gebruiken met de pindasaus en komkommersalade
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kurkuma
2 theelepels kerrie
1/4 theelepel zout
1 handje gebakken uitjes
Optioneel: 1 zakje kroepoek
Stappen
- Zet alvast een grote pan met water en zout op het vuur voor de Bami en een wok met een beetje water om zo direct de wortels al even te koken. Snij daarna de wortels in kleine blokjes en doe deze in de pan voor een minuut of 5 en spoel de wortels daarna af met koud water. Snij vervolgens de Chinese kool, prei, rode paprika (ik was deze vergeten in mijn gerecht!) en de Kastanje champignons. Snij tevens de rode peper. Let op: Eet je met kinderen houd de rode peper dan apart.
- Doe de mie (Bami) in de pan met kokend water en kook deze voor 8 minuten. Trek na een paar minuten de nestjes uit elkaar. Zet daarna de wok op hoog vuur en wanneer deze goed warm is doe dan wat olijfolie of sesamolie in de wok. Daarna mogen alle groente in de pan. Doe de kruiden en de sojasaus bij de groente. Giet de mie af, wanneer het tijd is. Doe de overgebleven Koriander eroverheen. Houd eventueel wat apart voor garnering.
- En klaar is het gerecht.
Vind je dit recept leuk?
Volg @10xgezonder op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Like us on Facebook