Home Keuken Aziatische recepten Vegetarische Bami

Vegetarische Bami

Een vegetarische Bami met lekker veel groente en zelfgemaakte pindasaus. Om de pittigheid wat in bedwang te houden nog een lekker frisse Chinese komkommersalade erbij. De groente kun je zelf afwisselen met datgene waar jij dol op bent of wat je nog in je koelkast hebt liggen.

Aanvullende recepten zijn hier te vinden:

Vegetarische Bami

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept maken we vegetarische bami.

Ingredienten

  • 5 nestjes mie (Bami)

  • 2 wortels

  • 1/3 Chinese kool

  • 100gr taugé

  • 1 prei

  • 1 rode paprika

  • 1 handje Kastanje champigons

  • 1 rode peper. (Tip: samen te gebruiken met de pindasaus en komkommersalade)

  • 1 bosje Koriander (Tip: samen te gebruiken met de pindasaus en komkommersalade

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 theelepel korianderpoeder

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 2 theelepels kerrie

  • 1/4 theelepel zout

  • 1 handje gebakken uitjes

  • Optioneel: 1 zakje kroepoek

Stappen

  • Zet alvast een grote pan met water en zout op het vuur voor de Bami en een wok met een beetje water om zo direct de wortels al even te koken. Snij daarna de wortels in kleine blokjes en doe deze in de pan voor een minuut of 5 en spoel de wortels daarna af met koud water. Snij vervolgens de Chinese kool, prei, rode paprika (ik was deze vergeten in mijn gerecht!) en de Kastanje champignons. Snij tevens de rode peper. Let op: Eet je met kinderen houd de rode peper dan apart.
  • Doe de mie (Bami) in de pan met kokend water en kook deze voor 8 minuten. Trek na een paar minuten de nestjes uit elkaar. Zet daarna de wok op hoog vuur en wanneer deze goed warm is doe dan wat olijfolie of sesamolie in de wok. Daarna mogen alle groente in de pan. Doe de kruiden en de sojasaus bij de groente. Giet de mie af, wanneer het tijd is. Doe de overgebleven Koriander eroverheen. Houd eventueel wat apart voor garnering.
  • En klaar is het gerecht.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Lasagne met bechamelsaus

Lasagne wie kent het niet? Het lekkerst als je hem zelf maakt met verse lasagne bladen, tomatensaus,...

Eenvoudige spaghetti

Je kent het vast wel. Het is vrijdagavond eind van de werkweek en je hebt geen zin...

Hoe snij je een wortel julienne

Hoe snij je een wortel julienne? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een wortel julienne het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde...