Home Recept type Bijgerecht Tzatziki zelfgemaakt

Tzatziki zelfgemaakt

Tzatziki is een heel bekend Grieks gerecht. Meestal gegeten als bijgerecht of als saus gebruikt bij brood of gyros. Wanneer je zelf weleens Tzatziki haalt voor bij wat brood of bij de barbecue, maak de Tzatziki dan voortaan zelf. Het is eenvoudig zelf te maken en voor het recept heb je weinig ingrediënten nodig.

Tzatziki zelfgemaakt

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: BijgerechtCuisine: GrieksDifficulty: Makkelijk
Servings
servings
Kook tijd

10

minutes

In dit recept maken we Tzatziki.

Ingredienten

  • 1 komkommer

  • 250 gram Griekse yoghurt

  • 1 à 2 teentjes knoflook

  • Een aantal muntblaadjes

  • Een snufje zout en peper

Stappen

  • Meng de yoghurt met de olijfolie, knoflook, zout en peper en wat munt door elkaar.
  • Maak de komkommer schoon en snij de kontjes van de komkommer af. Snij de komkommer door de midden en daarna de 2 helften nogmaals doormidden. Snij daarna de zaadlijsten eruit. Snij vervolgens de stukken komkommer in reepjes en daarna in kleine blokjes. Een andere optie is om de komkommer te raspen, zodat de stukken komkommer fijner zijn. Zorg er dan wel voor dat de komkommer uitlekt in een theedoek.
  • Meng vervolgens de komkommer stukken met de Griekse yoghurt en klaar is de Tzatziki. Serveer de Tzatziki met wat brood of vlees.

Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen

Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen bestaat uit de volgende recepten:

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

3 REACTIES

  1. Misschien handig om te vermelden dat je olijfolie nodig hebt als ingrediënt. Nu kunnen wij terug naar de supermarkt om dat op te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pasta met bloemkool, witte bonen en bieflappen

Pasta, bloemkool, witte bonen en bieflappen ... Voeg het samen en je hebt een heerlijk, voedzaam en gezond...

Mijn eerste hardloopwedstrijd

Gisteren was het dan zover mijn eerste hardloopwedstrijd. De Zandvoort Circuit Run van 12km. Normaliter is het al een uitdagende loop doordat het heuvelachtig...

Denk jij nog wel eens bewust na over onze voeding?

Denk jij nog wel eens bewust na over onze voeding? Om ons heen komen we constant met voeding in aanraking. Zodra we wakker zijn...