Tzatziki zelfgemaakt
Tzatziki is een heel bekend Grieks gerecht. Meestal gegeten als bijgerecht of als saus gebruikt bij brood of gyros.
Wanneer je zelf weleens Tzatziki haalt voor bij wat brood of bij de barbecue, maak de Tzatziki dan voortaan zelf. Het is eenvoudig zelf te maken en voor het recept heb je weinig ingrediënten nodig.
Bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 à 2 teentjes knoflook
- Een aantal muntblaadjes
- Een snufje zout en peper
Keukenbenodigdheden
- Niets bijzonders
Stappen
Stap 1
Meng de yoghurt met de olijfolie, knoflook, zout en peper en wat munt door elkaar.Stap 2
Maak de komkommer schoon en snij de kontjes van de komkommer af. Snij de komkommer door de midden en daarna de 2 helften nogmaals doormidden. Snij daarna de zaadlijsten eruit. Snij vervolgens de stukken komkommer in reepjes en daarna in kleine blokjes. Een andere optie is om de komkommer te raspen, zodat de stukken komkommer fijner zijn. Zorg er dan wel voor dat de komkommer uitlekt in een theedoek.Stap 3
Meng vervolgens de komkommer stukken met de Griekse yoghurt en klaar is de Tzatziki. Serveer de Tzatziki met wat brood of vlees.
Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen
Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen bestaat uit de volgende recepten:
Showing 3 comments
Misschien handig om te vermelden dat je olijfolie nodig hebt als ingrediënt. Nu kunnen wij terug naar de supermarkt om dat op te halen.
Olijfolie heb je toch standaard in huis lijkt me…
Hoeveel olijfolie moet er ongeveer doorheen? Dat staat nml niet vermeld.