Voorheen kochten we altijd de kant-en-klaar Tortilla wraps, maar nu ik een recept heb gevonden om Tortilla wraps zelf te maken ben ik meteen om. Het is veel lekkerder dan de kant-en-klaar versie. Meestal besef je dit pas wanneer je de verse variant hebt geproefd. Het is eigenlijk heel gemakkelijk om ze te maken, dus ik zou zeggen probeer het eens uit.
Recepten met tortilla wraps
Bekijk snel een van de volgende recepten met tortilla wraps!
Ga het komend weekend uitproberen!
Beste Anita,
En zijn de wraps gelukt? Het gaat heel snel hè!
Met vriendelijke groet,
Rob Rollenberg
Heel lekker en makkelijk!
Moet je ze bakken en dan in de diepvries? En dan gewoon ontdooien en opwarmen in de microgolf?
Ik heb ze zelf nog nooit ingevroren. Ik heb de tortilla’s wel eens een dag bewaard in de koelkast en ze toen in de oven op 80c graden opgewarmd. In de vriezer moet natuurlijk ook wel lukken.
Bedankt voor het recept! Ik heb gisteren de wraps gemaakt, echter ze waren na het (kort) bakken heel erg droog. Tevens konden we de wraps haast niet oprollen omdat ze heel snel braken. Enig idee wat ik verkeerd gedaan kan hebben?
Beste Jessica,
Het hard worden is waarschijnlijk toch gekomen door het te lang bakken. Ik heb dat ook gehad met de eerste paar wraps. Pan moet op een hoog vuur staan en de wraps moet er echt maar een paar seconden in. Zodra je de eerste bubbel ziet moet je ze eigenlijk al omdraaien en een paar seconden later moet je ze weer uit de pan halen.
Helaas moet je met dit recept echt even oefenen voor je het goed onder de knie hebt, omdat het gewoon heel erg snel gaat.
Ik hoop voor je dat het de volgende keer wel lukt.
Heerlijke tortilla taart gemaakt van je recept!!
Leuk om te horen en een goed idee! Zal binnenkort ook eens een tortilla taart maken.
Als je mooie ronde wilt kun je na het uitrollen de deegroller, met een deksel van een pan de vorm eruit drukken!
Goede tip, dank je wel.
Ook lekker op z’n Noors. Gebruik de helft aardappelpuree en de helft bloem. Pas evt de verhouding aan tot je een mooi deeg hebt. Lefse heten ze. Ik maak er zelf zalm wraps van, van gerookte zalm.
Smeer room/kruidenkaas op de Lefse, beleggen met de zalm en sla, komkommer, tomaat, ui en paar kappertjes. Om je vingers bij op te eten!
Leuk recept, zeker waard om eens te proberen.
Dit wil ik zeker proberen. Moet ik de puree kruiden of alleen aardappelen en zout?
Ja hoor ……. Ik heb ze net gemaakt en ze zijn HEERLIJK !! Goeie duidelijke uitleg ook en ik zal dit recept nog vele malen maken vrees ik zelf :-) bedankt
Dank je wel en fijn dat het zo gesmaakt heeft.
[…] Zelfgemaakte tortilla wraps […]
Heb t gister uitgeprobeerd, ze waren inderdaad lekker, maar waarom blijven ze na het bakken onoprolbaar? Ik heb er maar pizzas van gemaakt (niet verkeerd ook :))
Beste Jo, sorry voor de late reactie. Ik ben bang dat ze dan toch te lang hebben gebakken. Ik had dat de eerste keer ook. Ik bak ze nu op hoog vuur en zo kort mogelijk.
Is dit hoe je pizza maakt trouwens. Was de korst ook hard genoeg
Dag Jip, nee tortilla wraps zijn anders dan een pizza maken. Voor basis pizza recept heb ik hier het recept staan: https://10xgezonder.nl/basis-pizza/
Geen probleem. Lekker makkelijk en ook nog eens erg lekker!! Voor mij ook geen tortillas uit de supermarkt meer. :-)
ziet er heerlijk uit, helaas mag ik geen gist, en eet ik alleen zuurdesem brood, kan je dit ook met zuurdesem maken en wat is de verhouding van ingrediënten ? ik denk dat het een andere recept is dan broodbakken. kan je me hier een recept van geven?
Ik gebruik geen gist, maar zelfrijzend bakmeel. Ik heb de wraps nooit gemaakt met zuurdesem, dus ik kan daar geen goed antwoord op geven. Je kunt het een keer proberen door 50 gram zuurdesem aan het recept toe te voegen. Afhankelijk van het resultaat kun je iets meer of minder gebruiken. Een sterke pluspunt voor de zelfrijzend bakmeel is de rijs tijdens het bakken. Ik denk niet dat je hetzelfde resultaat behaald met gist of zuurdesem.
Net gemaakt, de eerste mislukte de rest zijn super. Ik gebruik wel la crusset pannen om te bakken, zou het kunnen dat deze heter worden als een gewone anti aanbak pan?
Mooi dat ze gelukt zijn. Inderdaad de pan kan verschil uitmaken.
Deze wraps zijn geweldig lekker!
Roomboter? Hier hoort olijfolie in, dan worden ze ook niet droog. En geen zelfrijzend bakmeel maar maismeel of normale bloem!
Zoals wel vaker zijn er meerdere varianten mogelijk om de wraps te maken. Dank je wel voor de tip.
Hoeveel olijfolie doe je er dan in? Ik zocht er eentje zonder roomboter:)
Hier ben ik ook benieuwd naar!
Oh wat ben ik BLIJ dat ik dit even ‘gegoogled’ heb! Ik ga morgen meteen proberen/oefenen. Superbedankt!
Wij eten altijd maar 3 wraps per keer en gooien uiteindelijk de helft van die supermarkt wraps weg.. als ik minder wil maken, kan ik dan alle ingrediënten gewoon halveren?
Ja, dat kan zeker.
Hallo,
denk je dat je dit ook kunt maken met volkoren meel (aangezien dat gezonder is dan bloem ) en met wijnsteen poeder?
groetjes, hilda
Ja hoor, met mail kun je het ook maken. Alleen moet je wel zorgen iets meer water. Je kunt ook een deel meel en een deel bloem gebruiken om te kijken hoe dat uitpakt.
[…] Ik heb zelf wraps gebakken in de pan, dus die van mij zijn een stuk kleiner dan die van de supermarkt. De hoeveelheid van de ingrediënten is op basis van de ‘normale’ supermarkt wraps. Wil je ook zelf je eigen wraps maken? Ik heb het recept van 10xGezonder.nl. […]
[…] Zelfgemaakte tortilla wraps […]
Ik heb ze gisteren samen met mijn dochter gemaakt. Lekker en gezellig! Deze gaan we absoluut vaker maken, maar dan maak ik ze wat groter. Bedankt voor het recept!
Vandaag het recept gemaakt alleen wel de helft. Erg lekker en simpel! Van mijn partner mag ik zo voortaan altijd zo maken :-)
ik was opzoek om te zoeken hoe ik mijn wrap zou gaan vullen en kwam je recept tegen om zelf de wraps te maken. daar ik ook veel andere deegwaar maak was ik verbaast waarom ik nog nooit wraps heb gemaakt. gelijk de keuken in gedoken en aan de slag gegaan. Ook bij mij waren ze iets te hard dus vandaag gaan we in de herhaling en bakken we ik ze korter. Maar lekker waren ze toch ondanks dat ze wat te krokant waren. nu eerst van mijn eigen gebakken appeltaart genieten. :)
Laatst al eens maistortilla’s gemaakt, maar die waren erg droog en braken stuk. Ik heb nu door dat ik de pan niet warm genoeg had en de tortilla’s er te lang in. Vandaag spelttortilla’s volgens jouw recept, en ze waren lekker! Ik vind het alleen wel lastig om ze mooi dun te krijgen. Ze zijn vrij elastisch en in de pan ‘krimpen’ ze weer in elkaar… Ik had niet al het water er in, is dat de oplossing?
Als je wraps over hebt gewoon invriezen