Home Groente Courgette Tomatensoep met gehaktballetjes

Tomatensoep met gehaktballetjes

Deze tomatensoep met gehaktballetjes is geen soep uit zakje of pakje, maar een eigen gemaakte soep met behulp van wat snelle ingrediënten. Ik gebruikte voor deze snelle soep gepelde tomaten uit blik en voorgesneden soepgroente. Soms zit je zo in tijdsnood, dat het even niet anders kan. Wel heb ik mijn eigen gemaakte bouillon gebruikt, die ik nog over had van een paar dagen daarvoor.

Het enige wat ik nog bij het recept wil meegeven is dat onderstaande ingrediënten, maar een voorbeeld zijn. Je kan qua groente en vlees toevoegen wat jij lekker vindt.

Tomatensoep met gehaktballetjes

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, VoorgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Kook tijd

10

minutes

Ingredienten

  • 2 blikken gepelde tomaten

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 glas rode wijn

  • 2 uien (of 1 grote)

  • 1 courgette (of al voorgesneden groente)

  • 1 zakje soepgroente (of verse groenten)

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 runderfond (gewoon te verkrijgen bij de supermarkt) of 3 runderbouillon blokjes of eigen gemaakte bouillon.

  • 2 teentjes knoflook

  • 300g (runder)gehakt of (half-om-half)gehakt

  • 1 ei

  • 1 oud sneetje brood (of paneermeel)

  • 1 handje parmezaan of oude kaas

Stappen

  • Begin, heel verrassend, met het snijden van de ui(en). Fruit deze aan met wat zout. Doe de soepgroente erbij en vervolgens snij je de knoflook en doe deze er ook bij. Daarna mag de tomatenpuree erbij.
  • Snij intussen de courgette in kleine stukjes en doe deze ook in de pan. Na een minuut of 5 mag het glas rode wijn erbij en laat even inkoken. Pureer intussen de gepelde tomaten. Deze mogen, zodra de rode wijn is ingekookt, er ook bij. Net als de paprikapoeder.
  • De runderbouillon mag erbij eventueel aanlengen met ongeveer 1 liter water. Voor een stevigere soep iets minder en anders hou 1 liter aan of iets meer. In mijn soep heb ik 1,2 liter eigen gemaakte bouillon gebruikt. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Tijd voor de gehaktballetjes in de soep. Meng het gehakt, ei, zout en peper. Voeg vervolgens broodkruim van de oude sneetjes brood toe of gebruik paneermeel. Voeg toe tot je een wat stevigere gehakt mengsel hebt. Maak kleine gehaktballetjes en doe deze één voor één in de pan.Na een minuut of 5 à 10 zijn ze gaar.
  • Tijd om op te dienen met wat stokbrood en een handje Parmezaanse  of oude geraspte kaas.

Alternatieve soepen

Op zoek naar een andere soep? Op de website staan nog diverse andere soepen, zoals:

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

2 REACTIES

  1. Erg lekker ! Voor de dieet versie hiervan laat ik het gehakt achterwege en doe ik er een blikje maïs doorheen aan het einde, even pureren en het smaakt heerlijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Inleiding in sporten

Op deze pagina wil ik je graag informeren over beweging of sporten. Wat zijn de voordelen, maar ook wat zijn de nadelen....

De gehaktbal – een basis recept

Vrijwel iedereen houdt wel van de gehaktbal. Zowel jong, als oud. Of je nu een gehaktbal eet bij...

Hoe snij je een courgette julienne

Hoe snij je een courgette julienne? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een courgette julienne het snelst kan snijden. Voor de...