Tomatensoep met gehaktballetjes

Deze tomatensoep met gehaktballetjes is geen soep uit zakje of pakje, maar een eigen gemaakte soep met behulp van wat snelle ingrediënten. Ik gebruikte voor deze snelle soep gepelde tomaten uit blik en voor gesneden soepgroente. Soms zit je zo in tijdsnood, dat het even niet anders kan. Wel heb ik mijn eigen gemaakte bouillon gebruikt, die ik nog over had van een paar dagen daarvoor.

Het enige wat ik nog bij het recept wil meegeven is dat onderstaande ingrediënten, maar een voorbeeld zijn. Je kan qua groente en vlees toevoegen wat jij lekker vindt.

Bereidingstijd

20-30 minuten

2-4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • 2 uien (of 1 grote)
  • 1 courgette (of al voorgesneden groente)
  • 1 zakje soepgroente (of verse groenten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 runderfond (gewoon te verkijgen bij de supermarkt) (of 3 runderbouillon blokjes of eigen gemaakte bouillon)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300g (runder)gehakt of (half-om-half)gehakt
  • 1 ei
  • 1 oud sneetje brood (of paneermeel)
  • 1 handje parmezaan (of oude kaas)

Keukenbenodigdheden

  • Niets speciaal

Stappen

Stap 1

Begin, heel verrassend, met het snijden van de ui(en). Fruit deze aan met wat zout. Doe de soepgroente erbij en vervolgens snij je de knoflook en doe deze er ook bij. Daarna mag de tomatenpuree erbij.

tomatensoep-2 tomatensoep-3 tomatensoep-5 tomatensoep-7 tomatensoep-8

Stap 2

Snij intussen de courgette in kleine stukjes en doe deze ook in de pan. Na een minuut of 5 mag het glas rode wijn erbij en laat even inkoken. Pureer intussen de gepelde tomaten. Deze mogen, zodra de rode wijn is ingekookt, er ook bij. Net als de paprikapoeder.

tomatensoep-11 tomatensoep-12 tomatensoep-13 tomatensoep-15 tomatensoep-16

Stap 3

De runderbouillon mag erbij eventueel aanlengen met ongeveer 1 liter water. Voor een stevigere soep iets minder en anders hou 1 liter aan of iets meer. In mijn soep heb ik 1,2 liter eigen gemaakte bouillon gebruikt. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.

tomatensoep-18 tomatensoep-21

Stap 4

Tijd voor de gehaktballetjes in de soep. Meng het gehakt, ei, zout en peper. Voeg vervolgens broodkruim van de oude sneetjes brood toe of gebruik paneermeel. Voeg toe tot je een wat stevigere gehakt mengsel hebt. Maak kleine gehaktballetjes en doe deze één voor één in de pan.Na een minuut of 5 à 10 zijn ze gaar.

tomatensoep-23 tomatensoep-24 tomatensoep-25 tomatensoep-27 tomatensoep-29

Stap 5

Tijd om op te dienen met wat stokbrood en een handje Parmezaanse  of oude geraspte kaas.

tomatensoep-47 tomatensoep-41

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 2 comments
  • Frieda
    Beantwoorden

    Erg lekker ! Voor de dieet versie hiervan laat ik het gehakt achterwege en doe ik er een blikje maïs doorheen aan het einde, even pureren en het smaakt heerlijk

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Mooi en bedankt voor het delen van de tip.

Leave a Comment