Toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

Een pompoen snijden kan wel eens een lastig klusje zijn. En wanneer je dan eindelijk klaar bent met de pompoen, houd je een handje pompoenpitten over. En bij een flinke pompoen ook nog wat stukken pompoen. Gooi dit alsjeblieft niet weg. Maak van dit restje de volgende dag een lekkere toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

De overgebleven geroosterde pompoenpitten kun je weer hergebruiken in je pompoensoep, als tussendoortje of bijvoorbeeld in de cruesli.

Geroosterde pompoenpitten

Toast met pompoen crème

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:05
Kook tijd: 00:55
Totale tijd: 00:60

Opbrengst: 2 toasts

Ingrediënten

 • Enkele stukken pompoen
 • 1 handje pompoenpitten
 • 1 theelepel mosterdzaad
 • 2 sneetjes brood
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • Optioneel: Tuinkers

Keukenbenodigdheden

  Stappen

 1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Om de pompoenpitten te scheiden van al die vervelende draden, doe je de pompoenpitten in een bak of pan met water. Vis daarna heel gemakkelijk de pompoenpitten er tussenuit. Maak de pompoenpitten, zo goed als droog en meng ze met een eetlepel zonnebloemolie. Leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier.
 2. Snij de stukken pompoen grof. Ze gaan straks toch in de keukenmachine. En leg ze ook op de bakplaat. Zet daarna de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten.
 3. Wanneer de pompoen gaar is na 20-25 minuten dan mag deze eruit gehaald worden. De pompoenpitten hebben nog wel 20-30 minuten nodig.
 4. Rooster intussen de mosterdzaadjes kort in een koekenpan. Rooster daarna de boterhammen in de pan of leg de boterhammen in de oven. Smeer de boterhammen wel eerst in met wat boter.
 5. Kneus de mosterdzaadjes in een vijzel. Doe de stukken pompoen in de blender met wat zout en peper. En tevens het mosterdzaad. Mix de pompoenstukken tot een gladde of grove mengsel. Haal de pompoenpitten uit de oven.
 6. Tijd om het bord op te maken en lekker te gaan eten.Toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

Leave a Comment