Home Recept type Brood recepten Toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

Toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

Een pompoen snijden kan wel eens een lastig klusje zijn. En wanneer je dan eindelijk klaar bent met de pompoen, houd je een handje pompoenpitten over. En bij een flinke pompoen ook nog wat stukken pompoen. Gooi dit alsjeblieft niet weg. Maak van dit restje de volgende dag een lekkere toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

De overgebleven geroosterde pompoenpitten kun je weer hergebruiken in je pompoensoep, als tussendoortje of bijvoorbeeld in de cruesli.

Toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: VoorgerechtCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Servings
servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

55

minutes

In dit recept gaan we toast met pompoen crème en geroosterde pompoenpitten maken.

Ingredienten

  • Enkele stukken pompoen

  • 1 handje pompoenpitten

  • 1 theelepel mosterdzaad

  • 2 sneetjes brood

  • 2 eetlepels zonnebloemolie

  • Optioneel: Tuinkers

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 175ºC. Om de pompoenpitten te scheiden van al die vervelende draden, doe je de pompoenpitten in een bak of pan met water. Vis daarna heel gemakkelijk de pompoenpitten er tussenuit. Maak de pompoenpitten, zo goed als droog en meng ze met een eetlepel zonnebloemolie. Leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de stukken pompoen grof. Ze gaan straks toch in de keukenmachine. En leg ze ook op de bakplaat. Zet daarna de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten.
  • Wanneer de pompoen gaar is na 20-25 minuten dan mag deze eruit gehaald worden. De pompoenpitten hebben nog wel 20-30 minuten nodig.
  • Rooster intussen de mosterdzaadjes kort in een koekenpan. Rooster daarna de boterhammen in de pan of leg de boterhammen in de oven. Smeer de boterhammen wel eerst in met wat boter.
  • Kneus de mosterdzaadjes in een vijzel. Doe de stukken pompoen in de blender met wat zout en peper. En tevens het mosterdzaad. Mix de pompoenstukken tot een gladde of grove mengsel. Haal de pompoenpitten uit de oven.
  • Tijd om het bord op te maken en lekker te gaan eten.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Gegrilde witlof met peer

Gegrilde witlof met peer is een simpel, maar lekker bijgerecht. En ook niet onbelangrijk, binnen 15 minuten staat...

Zelf kruiden kweken

Nu de lente er weer een beetje begint aan te komen wordt het ook weer tijd om weer wat kruiden te gaan planten. Het...

Aardappels uit de oven

Dit recept aardappels uit de oven is heel gemakkelijk, maar ook heel lekker. Ook al heb je geen...