Home Groente Asperge Tagliatelle all'aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no met asperges en spruiten

Tagliatelle all’aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no met asperges en spruiten

Tagliatelle all’aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no voor velen beter bekend met spaghetti. De reden waarvoor ik voor Tagliatelle heb gekozen is, omdat ik de witte asperges gesneden heb in dezelfde vorm. Naast de asperges heb ik ook nog spruiten toegevoegd.

Wat in de titel van het gerecht ontbreekt is de biefstuk. Ik was bang dat de titel uiteindelijk net zo groot werd als het gehele recept. Wanneer je de biefstuk toevoegt doe het dan goed en koop ze biologisch. De vegetariërs onder ons weten wat ze met de biefstuk moeten doen, inderdaad weglaten. Verder heb ik nog een groene pesto gemaakt, die functioneert als extra smaakmaker. Hierin is ook de knoflook (aglio) en olie (olio) verwerkt.

Sommige recepten maak ik maar een paar keer per jaar en andere wat vaker. Soms in een wat andere vorm en dat zal ook met dit recept gebeuren. De spruiten, witte asperges en biefstuk zullen af en toe plaats maken voor andere groente en soms wel of geen vlees. In de basis met het hete van de pepertjes, de knoflook en een heerlijke pesto kun je nog vele kanten op. Aan de slag dan maar.

Tagliatelle all’aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no met asperges en spruiten

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gevorderd
Servings

3

servings
Kook tijd

25

minutes

In dit gerecht gaan we tagliatelle all’aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no met asperges en spruiten maken.

Ingredienten

 • 2 biologische biefstukken

 • 250 gram spruitjes

 • 4 witte asperges

 • 100 gr Tagliatelle

 • 2-3 groene pepertjes

 • 1 bosje basilicum (2-3 handjes)

 • 2-3 handjes pijnboompitten

 • 50-80 gr Parmezaanse kaas

 • 2 eetlepels olijfolie

 • 1-2 teentje(s) knoflook

Stappen

 • We beginnen als eerst bij de groene pesto. Om de pesto te maken kun je een vijzel gebruiken of een keukenmachine of een staafmixer. Met de keukenmachine en staafmixer kun je de ingrediënten 1 handje pijnboompitten, 1 bosje basilicum (bewaar nog wat voor garnering), 2 eetlepels olijfolie, 1-2 teentje(2) knoflook en 50-80 gram Parmezaanse kaas in één keer mengen. Met een vijzel zou ik ze één voor één toevoegen. Begin bij de pijnboompitten. Zet de pesto weg in de koelkast. Haal de biefstuk alvast uit de koelkast, zodat die op kamertemperatuur kan komen. Wanneer de pesto te droog is voeg dan wat olijfolie toe. Is die te vochtig voeg dan nog wat pijnboompitten of Parmezaanse kaas toe.
 • Zet een grote pan op het vuur met een klein beetje water (dezelfde pan kunnen we straks gebruiken om de pasta te koken). Snij de kontjes van de spruiten af en halveer de spruiten. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller van net onderaan de kop tot aan de onderkant. Snij met de dunschiller plakken van de asperges. Snij de plakken vervolgens in de lengte door en net zo breed als de Tagliatelle. Gooi de koppen van de asperges niet weg, deze kunnen straks gewoon bij pasta gevoegd worden. Het water zal inmiddels koken. Doe de spruiten in een vergiet en zet daarna de vergiet boven de pan, zodat de spruiten gestoomd kunnen worden. Na 3 minuten mogen de koppen van de asperges toegevoegd worden en laat het nog 3 minuten stomen. Spoel de spruiten en koppen van de asperges daarna af met koud water.
 • Zet nu de grote pan weer op het vuur met voldoende water om de Tagliatelle te koken. Bestrooi de biefstuk met wat zout en peper en bak deze aan beide kanten mooi bruin. Voor tips om biefstuk te bakken klik hier. Doe de biefstuk in wat aluminiumfolie zodat het kan rusten. Wanneer het water kookt voeg dan de Tagliatelle toe en kook de Tagliatelle zoals het op de verpakking staat. Bak nog wat van overgebleven pijnboompitten mooi bruin, zodat we die later als garnering kunnen gebruiken.
 • Nu alles voorbereid is hoeven we alleen nog alles bij elkaar te doen. Haal de groene pesto alvast uit de koelkast. Snij allereerst de groene pepers fijn en doe deze in een koekenpan of hapjespan en bak deze in wat olijfolie. Voeg ook de spruiten en de koppen van de asperges toe. Snij intussen de biefstuk in dunne plakken. Wanneer dit klaar is mag Tagliatelle en asperge reepjes toegevoegd worden. Doe tevens een goede eetlepel van de pesto erbij. Meng alles nog even goed door elkaar.
 • Tijd om het bord op te maken en daarna lekker te gaan eten. Doe de pasta met spruiten op een bord. Leg daaroverheen de plakken biefstuk met wat van de pesto. Doe tevens op het bord nog wat van de overgebleven basilicum blaadjes, wat pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Salade met zomerse dressing van blauwe bessen

In de zomermaanden is het heerlijk om een salade te eten tussen de middag. Met mooie zonnige dagen...

Hoe snij je een pompoen

Hoe snij je een pompoen in stukken? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een pompoen het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde...

Beebox – beter eten, beter leven – ook in Alkmaar en omgeving

Beebox - beter eten, beter leven. Dat klinkt al meteen goed, toch? Wie wil er nou niet beter eten en daardoor beter leven. En...