Home Recept type Kruidenmix Taco kruidenmix

Taco kruidenmix

Ongetwijfeld heb jij hier ook wel eens last van, een kast vol met losse kruiden en kant-en-klaar kruidenmixen. Sommige kruiden gebruik je frequent en een ander, maar zelden. Wanneer de kruiden, die ooit groen waren, een bruine kleur hebben gekregen. Weet je dat het tijd is voor een grote opruimbeurt. Zo verliep het vroeger bij mij ook regelmatig. Ik had wat standaard kruidenmixen en wat losse kruiden, die je dan een enkele keer nodig had bij een recept.

Tegenwoordig maak ik alle kruidenmixen zelf. Een groot voordeel hiervan is, dat je vrijwel nooit losse kruiden weg hoeft te gooien (je gebruikt ze namelijk ook voor de kruidenmixen), het goedkoper is en dat je de kruidenmixen naar smaak kan aanpassen. Houd je van wat meer kaneel bij shoarmakruiden, dan kan je dit eenvoudig aanpassen. Of voor een wat pittigere taco kruidenmix voeg  je nog wat extra chilivlokken toe.

Oh ja, en je eigen gemaakte kruidenmix bevat ook veel minder zout dan de kant-en-klaar varianten. Op één of andere manier schieten de makers van de kant-en-klaar kruidenmixen nogal uit. Of komt dit, omdat zout één van de goedkoopste smaakmaker is?

De Taco Kruidenmix

De Taco kruidenmix is een ideale smaakmaker bij Mexicaanse gerechten, maar kan natuurlijk ook prima gestopt worden in andere keukens voor wat extra pit. Gelukkig is ook één van mijn favoriete kruiden volop aanwezig, namelijk komijn.

Pas de verhouding zelf naar smaak aan. Let daarbij wel goed op de chilipoeder en chilivlokken! Mocht je de Mexicaanse kruidenmix gebruiken in een Tacosaus met al veel uien en verse knoflook, dan kun je de uien- en knoflookpoeder natuurlijk ook weglaten.

Taco kruidenmix

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Cuisine: MexicaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

5

minutes

In dit recept maken we een taco kruiden mix van kruiden die je al in de keuken hebt.

Ingredienten

  • 3 theelepels komijnpoeder

  • 1,5 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel korianderpoeder

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 1 theelepel chilivlokken

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 2 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel zout

Stappen

  • Mix alle kruiden door elkaar! En klaar is de Taco kruidenmix.

Notes

  • Tip: Maak je vaker gebruik van deze Taco kruidenmix. Maak dan een grotere hoeveelheid aan en bewaar deze in een oud jam potje of klein weckpotje. Dit scheelt je volgende keer weer tijd.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je knolselderij

Hoe snij je knolselderij? Ik laat door middel van foto's zien hoe je knolselderij het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...

Recept voor harde bruine bolletjes

Dit is mijn favoriete recept voor harde bruine bolletjes. Zo eten wij ze hier thuis altijd. En hoewel...

Romige paddenstoelensoep

Dit weekend stonden de paddenstoelen bij ons op het menu. Vrijdags een paddenstoelen risotto en zondagmiddag een romige...