Home Recept type Hoofdgerecht Stokbrood met kip en gele curry

Stokbrood met kip en gele curry

Deze stokbrood met kip en gele curry is lekker als lunch, maar kan ook natuurlijk als avondmaal gegeten worden. Het is gemakkelijk en snel te maken, dus heb je haast dan is dit een geschikt gerecht om snel en lekker te eten. De stokbrood is belegd met een knoflook-kerriesaus en daarop kipfilet met gele curry. Verder zit er nog fijngesneden lente-ui op, paprika en rode peper. Afgemaakt met nog een beetje knoflook-kerriesaus en koriander.

Stokbrood met kip en gele curry

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Lunch, HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept gaan we stokbrood met kip en gele curry maken.

Ingredienten

  • 1 stokbrood

  • 1 kipfilet

  • 1 halve paprika

  • 1 à 2 lente-ui

  • 2 eetlepels gele curry

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 à 2 knoflookteentjes

  • 2eetlepels yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 bosje koriander

Stappen

  • Zet de oven aan voor het stokbrood. Allereerst beginnen we mengen van de gele currypasta met wat olijfolie zodat je een wat dunnere marinade hebt. Vervolgens snijden we dit kipfilet in blokjes en mengen dit daarna met de net gemaakte marinade. Zet de kip weg in de koelkast.
  • Vervolgens maken we knoflook-kerriesaus. Meng hiervoor de yoghurt en de mayonaise en paar druppels olijfolie. Doe hier wat zout en peper bij. Doe hier tevens de knoflook bij en de theelepels kerriepoeder en kurkumapoeder. Doe er ook nog wat fijngesneden koriander bij. Meng dit goed door elkaar.
  • Inmiddels zal de oven bijna klaar zijn en dan mag de stokbrood erin. Intussen snijden we de rode peper, de lente-ui en paprika in kleine stukjes.
  • Haal het stokbrood uit de oven en begin met het bakken van de kipfilet op hoog vuur. Laat de stokbrood een paar minuutjes afkoelen en snij daarna de stokbrood in de lengte door midden. Smeer aan één zijde wat van de knoflook-kerriesaus en doe vervolgens, wanneer de kipfilet klaar is, de kipfilet op het stokbrood. Verder nog wat lente-ui, paprika en rode peper. Nog wat knoflook-kerriesaus en koriander en het gerecht is klaar om opgegeten te worden.
  • En klaar is de stokbrood met kip en gele curry!
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

6 REACTIES

    • Ja hoor dat is geen enkel probleem. Natuurlijk zitten er verschillen tussen de curry pasta’s, maar ze verschillen ook weer niet zo veel. Zet je ze tegen over elkaar, dan proef je de verschillen. Echter los van elkaar heb je met beide varianten een heerlijke curry.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Mandarijnen

Mandarijn

Mandarijnen zijn kleine citrusvruchten die van oorsprong in Oost-Azië worden geteeld. Het is één van de tientallen soorten citrusvruchten en kruisingen tussen...

Snijbieten stamppot met groente-jus

Met een zeldzame mooie zomerdag dit jaar zit je waarschijnlijk niet te wachten op stamppot. Alleen deze snijbieten...

Zalm uit de oven

Een stukje vis mag niet ontbreken in een gezonde voedingspatroon. Vooral een vette vis zoals de zalm...