Stokbrood met kip en gele curry

Deze stokbrood met kip en gele curry is lekker als lunch, maar kan ook natuurlijk als avondmaal gegeten worden. Het is gemakkelijk en snel te maken, dus heb je haast dan is dit een geschikt gerecht om snel en lekker te eten. De stokbrood is belegd met een knoflook-kerriesaus en daarop kipfilet met gele curry. Verder zit er nog fijngesneden lente-ui op, paprika en rode peper. Afgemaakt met nog een beetje knoflook-kerriesaus en koriander.

Bereidingstijd

20 minuten

2 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 1 kipfilet
  • 1 halve paprika
  • 1 à 2 lente-ui
  • 2 eetlepels gele curry
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 knoflookteentjes
  • 2eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 bosje koriander

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan

Stappen

Stap 1

Zet de oven aan voor het stokbrood. Allereerst beginnen we mengen van de gele currypasta met wat olijfolie zodat je een wat dunnere marinade hebt. Vervolgens snijden we dit kipfilet in blokjes en mengen dit daarna met de net gemaakte marinade. Zet de kip weg in de koelkast.

Stap 2

Vervolgens maken we knoflook-kerriesaus. Meng hiervoor de yoghurt en de mayonaise en paar druppels olijfolie. Doe hier wat zout en peper bij. Doe hier tevens de knoflook bij en de theelepels kerriepoeder en kurkumapoeder. Doe er ook nog wat fijngesneden koriander bij. Meng dit goed door elkaar.

Stap 3

Inmiddels zal de oven bijna klaar zijn en dan mag de stokbrood erin. Intussen snijden we de rode peper, de lente-ui en paprika in kleine stukjes.

Stap 4

Haal het stokbrood uit de oven en begin met het bakken van de kipfilet op hoog vuur. Laat de stokbrood een paar minuutjes afkoelen en snij daarna de stokbrood in de lengte door midden. Smeer aan één zijde wat van de knoflook-kerriesaus en doe vervolgens, wanneer de kipfilet klaar is, de kipfilet op het stokbrood. Verder nog wat lente-ui, paprika en rode peper. Nog wat knoflook-kerriesaus en koriander en het gerecht is klaar om opgegeten te worden.

Showing 6 comments
  • Assia
    Beantwoorden

    Als je dit in een broodtrommel zou willen steken moet het dan eerst afkoelen of mag het er warm in?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ik zou ze eerst even laten afkoelen anders word het brood door de warmte wat minder knapperig.

  • Charlie
    Beantwoorden

    Mmmm, dat zie er lekker uit! Van welk merk gebruik je de gele curry? (Weet je er 1 zonder e-nummers ed)

  • Charlie
    Beantwoorden

    Zou anders als vervanging, de rode currypasta lekker zijn in dit recept denk je?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ja hoor dat is geen enkel probleem. Natuurlijk zitten er verschillen tussen de curry pasta’s, maar ze verschillen ook weer niet zo veel. Zet je ze tegen over elkaar, dan proef je de verschillen. Echter los van elkaar heb je met beide varianten een heerlijke curry.

Leave a Comment