Starten met hardlopen

Na vele jaren niets te hebben gedaan aan sport ben ik in augustus 2012 gaan starten met hardlopen. De voornaamste reden hiervoor was het verbeteren van mijn conditie, sterker nog het creeëren van een conditie. Het was tevens mooi meegenomen om een halt toe te roepen aan de extra kilo’s en de mogelijke toekomstige extra kilo’s.

Vanaf het moment dat wij (mijn vrouw en ik) besloten om te beginnen zijn wij meteen naar de winkel gelopen (hardlopen konden we namelijk nog niet) om hardloopschoenen te gaan halen. Gewoon eenvoudige Scapino hardloopschoenen om maar eens te kijken of we het allemaal wel aan konden. Tevens een app gedownload op onze iPhones om onze kilometers te registreren Nike+ Running en de fantastische app Get running. De laatste app is bijna onmisbaar als je begint met hardlopen. Tijdens het hardlopen wordt er precies verteld, wanneer je moet gaan hardlopen en wanneer je weer moet gaan wandelen. Na slechts 9 weken (ja, het is echt mogelijk) kun je een half uur hardlopen.

De eerste weken zal je meer wandelen dan hardlopen, maar eerlijk waar het gaat steeds gemakkelijker en beter. Ik vond de eerste keer eigenlijk het zwaarst van allemaal.  In week 5 kun je al 20 minuten hardlopen en dat zagen wij niet gebeuren. Toch is dat ook gelukt.

Na deze run zijn wij meteen goede hardloopschoenen gaan kopen, want inmiddels waren we ervan overtuigd dat we het gingen volhouden en werd al bijna een verslaving om toch telkens iets sneller of verder te gaan. Wel in het achterhoofd om het redelijk rustig aan op te bouwen.

Nu bijna een half jaar later doen wij nog steeds aan hardlopen en het gaat eigenlijk heel erg goed. In maart 2013 doen we mee met de Zandvoort Circuit Run.

Twijfel je ook om te beginnen. Kijk dan eens naar de voordelen, maar ook naar de nadelen en bekijk of deze sport ook wat voor jou is. Of je nou geen conditie hebt of al een redelijke, dat hoeft geen belemmering te zijn. Iedereen kan er mee starten.

[bol_product_links block_id=”bol_53ef302d27dda_selected-products” products=”1001004008563578,1001004002626978″ name=”Boeken over hardlopen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie