Home Recept type Bijgerecht Spruiten, zo maak je ze nog lekkerder

Spruiten, zo maak je ze nog lekkerder

Spruiten zijn niet de meest populaire groente die er zijn, vooral niet bij kinderen. De bittere smaak van de spruiten, daar houden velen niet van. Toch zijn er vele manieren om ze lekkerder te laten smaken. Zelfs als je niet van spruiten houdt is dit een goede manier om er wel van te gaan houden.

Het belangrijkste om ze lekkerder te maken is ze kort te koken (worden ze niet zo bitter) en op smaak brengen met andere groente. Door de toevoeging van de andere groente krijg je een meer diverse smaak. Je kan dit natuurlijk ook doen door er een saus erbij te serveren, maar dit is net zo of misschien wel lekkerder. Bovendien is het op deze manier ook nog gezonder.

De toevoeging die ik heb gebruikt kun je natuurlijk nog afwisselen met andere groente. Ben je vegetarisch gebruik dan geen ham, maar dat is ook wel logisch.

Spruiten, zo maak je ze nog lekkerder

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings
servings
Prep time

5

minutes
Kook tijd

10

minutes

In dit recept maken we op een eenvoudige manier spruiten lekker.

Ingredienten

  • 500 gram Spruiten

  • 1 plakje ham

  • 1 paar champignons

  • 1 teentje knoflook

Stappen

  • Als eerst snij de kontjes van de spruiten en halveer deze. Zet een pan met water en wat zout op.
  • Wanneer het water kookt mogen de spruiten erin voor 4 minuten. Snij intussen de kool, ham, champignons en het knoflookteentje. Giet de spruiten na 4 minuten af en laat ze afkoelen in koud water.
  • Zet een pan op het vuur en doe er wat olijfolie in en daarna de kool en ham. Een laat deze op middelhoog vuur even bakken. Na een minuut of 2 à 3 doe de spruiten erbij. Laat deze 3 minuten meebakken en bestrooi ze intussen met een snufje zout en wat zwarte peper. Op het allerlaatste moment kan de knoflook en de champignons toegevoegd worden.
  • En klaar zijn de spruiten. Eet smakelijk.

Notes

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe maak je een roux

Hoe maak je een roux? En waarvoor gebruik je een roux? In deze basis zal ik uitleggen hoe je een roux kan maken en...

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn programma...
Stap 5: No Knead Bread eindresultaatStap 5: No Knead Bread eindresultaat

No knead bread recept

No knead bread is wellicht het gemakkelijkste broodrecept wat er bestaat. Geduld bewaren is het lastigst. Maar het...