Home Groente Spruiten Spruiten koken

Spruiten koken

Ontdek hier hoe je spruiten op de makkelijkste en lekkerste manier kunt koken. Spruitjes hebben onder kinderen natuurlijk een slecht imago als het om de smaak gaat. Maar als je de karakteristieke, wat bittere smaak leert waarderen, is het een verfrissende smaakmaker in een gerecht. Deze minikooltjes zitten vol vitamine C, dus het is nog een super gezonde groente ook. Naast koken kun je spruitjes op diverse manieren bereiden of bij een gerecht voegen, zoals bijvoorbeeld bij een stevig stamppotje.

Hoe lang moeten spruiten koken

Hoe lang duurt het voor spruitjes lekker gaar zijn? Gemiddeld duurt het 12 tot 15 minuten koken voor de spruitjes gaar zijn en klaar zijn om te eten.

Spruiten koken

5 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Eenvoudig
Servings

2

Personen
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we spruiten koken.

Ingredienten

  • 400 gram spruitjes

  • Snufje zout

Stappen

  • Snij de harde kontjes van de spruitjes af. Verwijder zachte en gele blaadjes. Een lekker spruitje heeft een mooie groene kleur.
  • Was de spruitjes goed met koud kraanwater
  • Zet een pan met ruim water voor de spruitjes op het vuur. De spruitjes moeten een centimeter of 2 onder water staan en de ruimte hebben om te “zwemmen”.
  • Voeg een snufje zout toe.
  • Als het water kookt, kun je het de spruitjes toevoegen. Als het water opnieuw kookt duurt het 10 tot 12 minuten voor de spruitjes gaar zijn. Tip: De spruitjes zijn gaar als je er makkelijk je vork in kan prikken.
  • Giet de spruitjes af. Je kunt de spruitjes nu eten.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Beebox – beter eten, beter leven – ook in Alkmaar en omgeving

Beebox - beter eten, beter leven. Dat klinkt al meteen goed, toch? Wie wil er nou niet beter eten en daardoor beter leven. En...

BMI en BMR berekenen

Met onderstaande calculator kun je jouw BMI en BMR berekenen. Daarnaast kun je, wanneer je jouw streefgewicht invult, zien hoe lang het duurt voordat...

Hoe bak je biefstuk of entrecote

Hoe bak je biefstuk of entrecote? ik laat door middel van foto’s zien hoe je biefstuk of entrecote...