Home Groente Spruiten Spruiten koken

Spruiten koken

Ontdek hier hoe je spruiten op de makkelijkste en lekkerste manier kunt koken. Spruitjes hebben onder kinderen natuurlijk een slecht imago als het om de smaak gaat. Maar als je de karakteristieke, wat bittere smaak leert waarderen, is het een verfrissende smaakmaker in een gerecht. Deze minikooltjes zitten vol vitamine C, dus het is nog een super gezonde groente ook. Naast koken kun je spruitjes op diverse manieren bereiden of bij een gerecht voegen, zoals bijvoorbeeld bij een stevig stamppotje.

Hoe lang moeten spruiten koken

Hoe lang duurt het voor spruitjes lekker gaar zijn? Gemiddeld duurt het 12 tot 15 minuten koken voor de spruitjes gaar zijn en klaar zijn om te eten.

Spruiten koken

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Eenvoudig
Servings

2

Personen
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we spruiten koken.

Ingredienten

  • 400 gram spruitjes

  • Snufje zout

Stappen

  • Snij de harde kontjes van de spruitjes af. Verwijder zachte en gele blaadjes. Een lekker spruitje heeft een mooie groene kleur.
  • Was de spruitjes goed met koud kraanwater
  • Zet een pan met ruim water voor de spruitjes op het vuur. De spruitjes moeten een centimeter of 2 onder water staan en de ruimte hebben om te “zwemmen”.
  • Voeg een snufje zout toe.
  • Als het water kookt, kun je het de spruitjes toevoegen. Als het water opnieuw kookt duurt het 10 tot 12 minuten voor de spruitjes gaar zijn. Tip: De spruitjes zijn gaar als je er makkelijk je vork in kan prikken.
  • Giet de spruitjes af. Je kunt de spruitjes nu eten.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Vezelrijk voedsel

Vezelrijke voeding

Wanneer we naar ons dagelijkse voedingspatroon kijken dan valt al snel op dat de meeste mensen niet voldoende vezelrijke voeding binnenkrijgen. Dit...

Wat er mis is met onze voeding

Het was mij al bekend dat wij niet op de juiste manier om gaan met onze voeding. Dagelijks gooien wij te veel eten weg, terwijl...
Bramen

Bramen: extreem gezond

De braam is een soort vrucht uit dezelfde familie als de framboos. Hij deelt ook een groot aantal gezondheidsvoordelen van die vrucht,...