Home Groente Asperge Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham

Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham

Het recept Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham is voortgekomen uit wat overgebleven spinazie en al gekochte groene asperges. Ik twijfelde nog of ik geen salade zou maken van de spinazie met asperges, maar het is toch een risotto geworden met daarbij de asperges.

Het is een redelijk eenvoudig gerecht om te maken en heerlijk om te eten. Dit groente-rijk recept is ook goed te eten door vegetariërs. Alleen dan zou ik de asperes grillen voor 10-12 minuten op een grillpan. Logischerwijs laat je de Seranoham weg en gebruik je groente of kruidenbouillon.

Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept maken we spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham.

Ingredienten

 • 500gr Asperges

 • 150gr Seranoham

 • 200gr Risotto rijst

 • 300gr Tomaten frito of 200 gr gezeefde tomaten

 • 400ml verdunde (runder)fond of bouillon

 • 1 glas witte wijn

 • 1 ui

 • 2 knoflookteentjes

 • 3 bosuitjes

 • 3-4 handen spinazie (150gr)

 • 150gr Griekse Feta kaas

Stappen

 • Maak de asperges schoon en snij de houterige onderkant van de asperges af. Bij Jamie Oliver zie je altijd dat die de onderkant van de asperge breekt zodat die precies weet waar het houterige deel zit. Hierdoor kun je gemakkelijk de rest snijden, want je weet hoeveel er ongeveer af moet. Volgens mij kun je ook gewoon 2-3 cm afsnijden van de asperges. De binnenkant moet vel groen zijn dan weet je dat het houterige deel eraf is.
 • Halveer de plakken Seranoham en wikkel in iedere helft 2 asperges. Leg de asperges weg, zodat we met de risotto kunnen gaan beginnen. Verwarm alvast de oven voor op 180c graden.
 • Snipper een ui en fruit deze in een pan met wat olijfolie en een snufje zout. Doe hier tevens de risotto rijst bij. Snij intussen de knoflookteentjes fijn. Wanneer de ui en risotto rijst glazig is doe hier dan de fijngesneden knoflookteentjes bij. Daarna mag de glas witte wijn erbij. Doe er ook wat gemalen zwarte peper bij. Zorg ervoor dat de bouillon voor zo direct klaar staat.
 • Wanneer de wijn is ingekookt mag de tomaten friso of gezeefde tomaten erbij. Doe tevens een soeplepel bouillon erbij. Controleer om de zoveel minuten of de rijst al het vocht heeft opgenomen. Wanneer je een streep trekt en je blijft de pan zien voeg dan nog een soeplepel met bouillon toe. Na dit ongeveer 4 keer te hebben proef de rijst. Is die nog te hard voeg dan nog een soeplepel bouillon toe. Na ongeveer 2 keer bouillon te hebben toegevoegd mogen de asperges in de oven voor 14-16 minuten. Snij intussen de lente-ui en voeg deze ook toe.
 • Snij de spinazie fijn. Het gemakkelijkst gaat het als je wat spinazie in je hand samenknijpt en het daarna snijdt. De feta kaas kan ook gesneden worden. Ongeveer de helft mag in blokjes gesneden worden. Deze gebruiken we zo voor garnering. De andere helft mag heel fijn gesneden worden, zodat die gemakkelijk opgenomen wordt in de risotto.
 • Inmiddels zal de risotto rijst gaar zijn. Zet het vuur uit en voeg de fijngesneden feta kaas en spinazie toe. Bewaar eventueel een klein beetje spinazie voor garnering. De asperges zullen ook of bijna gaar zijn. Prik met je vork in de onderkant van de asperges om dit te checken. De vork moet gemakkelijk door de asperges gaan. Haal de asperges uit de oven.
 • Tijd om alles op te dienen.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

Recept voor Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen. Een echte soep voor in de winter, die je weer...

App review: Get running (Couch to 5K)

Wanneer je wil gaan beginnen met hardlopen is gestaag opbouwen het belangrijkste wat er is. Met interval training krijg je snelst resultaat. Dit kun...

Hoe snij je een wortel

Hoe snij je een wortel in kleine blokjes? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een wortel het snelst kan...