Home Groente Sperzieboon Sperziebonen koken

Sperziebonen koken

Sperziebonen koken is een van de vele manieren waarop je deze groene groente kunt bereiden. De groente komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar komt tegenwoordig in veel keukens over de hele wereld voor. Ook in de Nederlandse keuken is dit een vertrouwde groente geworden die het hele jaar door gegeten wordt. Het wordt meestal met een snufje nootmuskaat gekruid, maar dit kan natuurlijk ook met sambal of kurkuma. Sperziebonen zijn dan ook lekker in een stoofschotel of wokgerecht.

Hoe lang moeten sperziebonen koken?

Hoe lang moeten sperziebonen koken voor ze klaar zijn? Hierover zijn de meningen verdeeld en dat ligt er ook net aan wat je wilt. Je kunt sperziebonen beetgaar koken dan zijn ze lekker knapperig. Hoe langer dat je ze kookt, hoe meer smaak er vrij komt. Gemiddeld duurt het 12 tot 15 minuten koken voor de sperziebonen gaar zijn.

Sperziebonen koken

4 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept koken we sperziebonen.

Ingredienten

  • 400 – 500 gram sperziebonen

  • Snufje zout

Stappen

  • Was de bonen in een vergiet.
  • Snij de harde stukjes puntjes eraf.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
  • Voeg de bonen toe. Er moet voldoende water in de pan zitten zodat de bonen een paar centimeter onder water staan. Kook de sperziebonen op middelgroot vuur.
  • Als het water na toevoeging kookt, laat dan de sperziebonen 12 tot 15 minuten doorkoken. De sperziebonen zijn voldoende doorkookt als je de bonen makkelijk kunt doorprikken.
  • Giet het water af.
  • Voeg een snufje zout toe. Sperziebonen kunnen wat taai worden, als je het zout al tijdens het koken toevoegt.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Spaanse tortilla met chorizo en witlof

Deze Spaanse tortilla met chorizo en witlof ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook nog eens...

Digitaal gezonder?

Digitaal gezonder, huh? Wat ik bedoel is dit: Kunnen wij ons gezondheid (positief) beïnvloeden door het bijhouden van onze beweging, onze rust, onze slaap,...

Hoe snij je een pompoen

Hoe snij je een pompoen in stukken? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een pompoen het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde...