Home Groente Aardappel Spaanse tortilla met paarse aardappels

Spaanse tortilla met paarse aardappels

Een Spaanse tortilla kun je niet vergelijken met zijn dunne naamgenoot, de Mexicaanse tortilla gemaakt van bloem en water. De Spaanse tortilla is een dik omelet gevuld met aardappels. In dit recept is de Spaanse tortilla met paarse aardappels gevuld, waardoor deze nog aantrekkelijk wordt om te eten. Toch?

Een Spaanse tortilla is geen complete maaltijd, maar een bijgerecht. Je kunt de Spaanse tortilla zowel koud, als warm serveren. Bij een salade, als tapas of bij andere groente. Door de toevoeging van ei is dit vegetarische bijgerecht ook een mooie aanvulling voor de benodigde eiwitten.

En natuurlijk ben je vrij om de Spaanse tortilla nog meer op te vrolijken met groente, of maak eens deze koolhydraatarme Spaanse tortilla met witlof en chorizo.

Spaanse tortilla met paarse aardappels

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: SpaansDifficulty: Makkelijk
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

In dit recept maken we Spaanse tortilla met paarse aardappels .

Ingredienten

  • 500 gram (paarse) aardappels

  • 4-5 eieren

  • 100 gram Crème Fraiche

  • 1-2 teentjes knoflook

  • Zout & peper

Stappen

  • Snij de aardappels in dunne plakjes en kook ze 5-10 minuten, totdat ze net gaar genoeg zijn om te eten. Let op! Wanneer je ze net te lang kookt, vallen ze wel sneller uit elkaar. Als alternatief kun je de aardappels ook in zijn geheel koken en ze dan snijden. Dit duurt dan wel wat langer.
  • Laat de oven alvast voorverwarmen op 180ºC. Klop de eieren los met een goede snuf zout en peper en mix de Crème Fraiche er doorheen. Pers de knoflook en doe deze er ook bij.
  • Smeer de koekenpan in met wat olijfolie of zonnebloemolie. En leg daar de plakken aardappels in. Doe vervolgens het eimengsel erbij.
  • Zet de pan op het vuur en bak deze voor 4-6 minuten op middelhoog vuur. Zet vervolgens de pan met de Spaanse tortilla nog 20 minuten in de oven, totdat het eimengsel helemaal gestold is. Wanneer je een bakvorm gebruikt, zet deze dan in de oven voor zo’n 30-40 minuten. Totdat het eimengsel gestold is.
  • En wanneer je vervolgens de Spaanse tortilla uit de oven haalt dan ziet deze er zo uit. Eet smakelijk alvast.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Wilde aardappels met een knapperig schilletje

Wees niet gevreesd voor deze wilde aardappels met een knapperig schilletje. Ze zijn niet echt wild hoor!...

Een basis-uitrusting in de keuken

Er zijn zoveel kookspullen en keukenaccessoires, maar welke kookspullen moet je nou echt in huis hebben? Welke kookspullen helpen jou sneller te werken...
hygiëne in de keuken

Gezond eten betekent ook hygiëne in de keuken

We willen allemaal gezond en fit zijn. Dat betekent goed eten en voldoende bewegen. Dat weten we allemaal. We zorgen iedere dag...