Home Groente Aardappel Spaanse tortilla met paarse aardappels

Spaanse tortilla met paarse aardappels

Een Spaanse tortilla kun je niet vergelijken met zijn dunne naamgenoot, de Mexicaanse tortilla gemaakt van bloem en water. De Spaanse tortilla is een dik omelet gevuld met aardappels. In dit recept is de Spaanse tortilla met paarse aardappels gevuld, waardoor deze nog aantrekkelijk wordt om te eten. Toch?

Een Spaanse tortilla is geen complete maaltijd, maar een bijgerecht. Je kunt de Spaanse tortilla zowel koud, als warm serveren. Bij een salade, als tapas of bij andere groente. Door de toevoeging van ei is dit vegetarische bijgerecht ook een mooie aanvulling voor de benodigde eiwitten.

En natuurlijk ben je vrij om de Spaanse tortilla nog meer op te vrolijken met groente, of maak eens deze koolhydraatarme Spaanse tortilla met witlof en chorizo.

Spaanse tortilla met paarse aardappels

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: SpaansDifficulty: Makkelijk
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

In dit recept maken we Spaanse tortilla met paarse aardappels .

Ingredienten

  • 500 gram (paarse) aardappels

  • 4-5 eieren

  • 100 gram Crème Fraiche

  • 1-2 teentjes knoflook

  • Zout & peper

Stappen

  • Snij de aardappels in dunne plakjes en kook ze 5-10 minuten, totdat ze net gaar genoeg zijn om te eten. Let op! Wanneer je ze net te lang kookt, vallen ze wel sneller uit elkaar. Als alternatief kun je de aardappels ook in zijn geheel koken en ze dan snijden. Dit duurt dan wel wat langer.
  • Laat de oven alvast voorverwarmen op 180ºC. Klop de eieren los met een goede snuf zout en peper en mix de Crème Fraiche er doorheen. Pers de knoflook en doe deze er ook bij.
  • Smeer de koekenpan in met wat olijfolie of zonnebloemolie. En leg daar de plakken aardappels in. Doe vervolgens het eimengsel erbij.
  • Zet de pan op het vuur en bak deze voor 4-6 minuten op middelhoog vuur. Zet vervolgens de pan met de Spaanse tortilla nog 20 minuten in de oven, totdat het eimengsel helemaal gestold is. Wanneer je een bakvorm gebruikt, zet deze dan in de oven voor zo’n 30-40 minuten. Totdat het eimengsel gestold is.
  • En wanneer je vervolgens de Spaanse tortilla uit de oven haalt dan ziet deze er zo uit. Eet smakelijk alvast.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Broodje Shoarma met knoflooksaus

Een broodje Shoarma gemaakt van kippenvlees en eigen gemaakte knoflooksaus. Traditioneel wordt een broodje Shoarma gemaakt van lamsvlees, maar vaak...
Koolhydraten, wat is het?

Koolhydraten, wat zijn het?

Help, er zitten koolhydraten in mijn eten is iets wat we de laatste tijd steeds vaker horen. Voorheen stonden de vetten vooral in het kwaad...

Zelfgemaakte kaassaus

Wanneer je een saus zou moeten bedenken voor bloemkool of broccoli dan kom je al gauw uit bij...