Home Recept type Hoofdgerecht Saltimbocca en een salade met chocotoms

Saltimbocca en een salade met chocotoms

In dit recept maken we een heerlijke saltimbocca en een salade met chocotoms. Je vraagt je wellicht af, wat is saltimbocca? Nou saltimbocca is een Italiaans gerecht, die bestaat uit een dun lapje kalfsvlees bedekt met rauwe ham en salie. De saltimbocca wordt nagesmoord in witte wijn. Oh zo simpel, maar ook verdomd lekker!

Je kunt bij de saltimbocca van alles serveren. Ik heb er een simpele salade bij gedaan van alleen sla en tomaatjes en deze platgeslagen gebakken aardappels. Natuurlijk mag je zelf de salade aanvullen met hetgeen wat je lekker vindt. Of je houdt hem ook gewoon zo lekker simpel.

Saltimbocca en een salade met chocotoms

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Cooking time

45

minutes

In dit recept maken we saltimbocca en een salade met chocotoms. Maak dit recept compleet met platgeslagen aardappels.

Ingredienten

  • 2 stuks kalfsschnitzels

  • 75 gram prosciutto of andere rauwe ham

  • 8 blaadjes salie

  • 1 glas witte wijn

  • 0.5 el bloem

  • 1 el roomboter

  • 1 el olie om in te bakken

  • 1 trosje chocotoms tomaten

  • 0.5 krop eikenbladsla

  • Zout en peper

  • Ingrediënten dressing
  • 3 eetlepels goede olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • Zout en peper

Stappen

  • Zorg er allereerst voor, dat je de voorbereidingen treft voor het bijgerecht: de platgeslagen gebakken aardappels. Deze duren namelijk het langst. Overigens mogen de kalfsschnitsels al uit de koelkast gehaald worden.
  • Wanneer de aardappels in control zijn, dan kun je verder gaan met het schoonmaken van de salade en het maken van de dressing. Meng voor de dressing alle ingrediënten: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en wat zout en peper door elkaar. Tips om de sla schoon te maken kun je hier vinden: salade schoonmaken.
  • Nu is dan eindelijk de saltimbocca aan de beurt. Allereerst maak je de kalfsschnitzels nog net even wat platter. Leg hiervoor de kalfsschnitzels op een vel bakpapier en sla het vlees platter met een koekenpan.
  • Meng vervolgens de bloem met wat zwarte peper en leg daarna de kalfsschnitzels erin en bedek ze met het bloem. Leg vervolgens op het bakpapier wat plakjes van de prosciutto of rauwe ham. Leg daarop 2 à 3 blaadjes salie per stuk vlees. Vouw vervolgens de ham om de kalfsschnitzels heen.
  • Bak vervolgens de ingepakte kalfsschnitzels beide kanten in een koekenpan op hoog vuur voor hooguit één minuut per zijde, totdat de ham mooi bruin is geworden. Haal saltimbocca uit de koekenpan en leg deze even opzij.
  • Zet het vuur onder koekenpan lager en doe vervolgens een klontje roomboter in de pan. Resterende blaadjes salie mogen ook toegevoegd worden. Zodra de roomboter volledig is gesmolten, mag de witte wijn toegevoegd worden. Laat de witte wijn heel even inkoken en voeg dan nog voor 2 tot 3 minuten de saltimbocca toe.
  • Tijd om het bord op te maken en te gaan genieten van het eten.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Gekleurde bietensalade

Bieten, als ik vroeger ergens een hekel aan had, dan waren het wel bieten. Gelukkig is dit nu...

Zalm uit de oven

Een stukje vis mag niet ontbreken in een gezonde voedingspatroon. Vooral een vette vis zoals de zalm heeft...

Review | Slacentrifuge Smart Touch Zyliss

Nu denk je misschien een review over een slacentrifuge? Ja, inderdaad een review over de Slacentrifuge Smart Touch Zyliss. Wat een fijn apparaat en eigenlijk...