Home Groente Gemengde sla Salade met kip in mosterdjasje

Salade met kip in mosterdjasje

De salade met kip in mosterdjasje is een maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook maken als voorgerecht of als lunch. Je zal dan wel de grootte van de porties moeten aanpassen. Het is frisse salade die bij iedereen in de smaak zal vallen. Er zitten geen exotische ingrediënten in, dus ook voor kinderen is het goed te doen. Hoewel kinderen meestal niet van de bittere smaak houden van bepaalde sla soorten. Je kan natuurlijk dan kiezen voor ijsbergsla, die heeft vooral een frisse smaak behalve de binnenste blaadjes.

Salade met kip in mosterdjasje

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept maken we een salade met kip in een mosterdjasje.

Ingredienten

  • 1 zakje gemengde sla

  • 1 komkommer

  • 1 paprika

  • 2 stukken kipfilet

  • 3 eetlepels bloem

  • 2 sneetjes oud brood

  • 1 ei

  • 2 theelepels grove mosterd

  • 3 takjes rozemarijn

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas

  • (Yoghurt)dressing (het liefst natuurlijk zelf gemaakt, zie Yoghurt dressing)

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 150C graden. Verkruimel de oude boterhammen en meng dit met de mosterd, knoflook, rozemarijn en zout en peper. Wanneer je kruimels hebt gebruikt van vers brood verwarm ze dan in een pan voor een paar minuten. Ze hoeven niet knapperig te zijn, dus blijf goed roeren en bak ze maar een paar minuten. Zorg voor een bord met het bloem, een bord voor de ei en nog een bord voor de broodkruimels. Haal daarna de kip door de bloem, ei en daarna de kruimels. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe daar wat olijfolie in, wanneer de pan heet is. Bak vervolgens de kip aan beide kanten bruin en zet daarna de pan in de oven voor een minuut of 10 à 15.
  • Intussen maken we de salade klaar met de overige ingrediënten. Verspreid de salade over de borden, snij de komkommer en de paprika.
  • Wanneer de kip klaar is snij hem in het midden door en kijk of die wit is. Zo niet doe hem nog even terug in de oven. Wanneer die wel klaar snij hem dan in plakjes en verspreid deze over de borden.
  • Bestrooi de borden nog met wat Parmezaanse kaas en de dressing en het gerecht is alweer klaar. Eet smakelijk.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus

De kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus is een heerlijk gezond gerecht. De kabeljauw is een...

Review | Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954

6
Onlangs mocht ik deze Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 testen van Philips. Hoe cool is dat! Toen ik de keukenmachine op de website van...
Bramen

Bramen: extreem gezond

De braam is een soort vrucht uit dezelfde familie als de framboos. Hij deelt ook een groot aantal gezondheidsvoordelen van die vrucht,...