Roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus


Een roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus? Ja, inderdaad je leest het helemaal goed. Ongetwijfeld denk je nu, wat voor een pannenkoek? Nou dit is een hartige pannenkoek, waarbij het pannenkoekenbeslag is gemengd met fijngehakte bietjes. Vandaar de roze kleur. En op de pannenkoek geen zoetigheid, maar…

… stukjes biet met Adzuki kiemen. Overigens kun je ook andere kiemen gebruiken. En de mierikswortelsaus geeft net een extra scherpe verrassing aan het recept. Ook wanneer je niet van pannenkoeken houdt, zoals ik, is deze pannenkoek verrassend lekker!


Eén keer eerder had ik deze pannenkoeken al gegeten met de kinderen en sindsdien maak ik mijn pannenkoekbeslag altijd met bieten in plaats van suiker. Mijn kinderen vinden ze net zo lekker en zo krijgen ze toch nog wat mineralen en vitaminen binnen.


Roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:15
Kook tijd: 00:10
Totale tijd: 00:25

Opbrengst: 6-8 pannenkoeken 

Ingrediënten

Pizzadeeg

 • 250 gr pannenkoekenmix of maak deze zelf
 • 2 eieren
 • 250ml melk
 • 500 gr voorgekookte bieten
 • 75 gr Adzuki kiemen of andere kiemen
 • 1 eetlepel mierikswortelpasta
 • 2 eetlepels yoghurt of mayonaise
 • Paar klontjes roomboter

Keukenbenodigdheden

   Stappen

  1. Het pannenkoekenbeslag is zo gemaakt, wanneer je voorgekookte bietjes gebruikt. Doe ongeveer de helft tot twee-derde van de bieten in de blender en maal het fijn. Gebruik ook een beetje van het bietensap, zodat het blenderen gemakkelijker gaat.
  2. Maak dan nu het beslag. Vermeng hiervoor de pannenkoekenmix met de eieren. Doe daarna de bieten erbij. En meng daarna het melk er beetje bij beetje bij, totdat je een glad beslag hebt.
  3. Spoel daarna de kiemen goed schoon onder warm water en bak ze daarna 2-3 minuten in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie.
  4. Gebruik dezelfde koekenpan om zo direct de roze pannenkoeken te bakken. Bak de pannenkoeken in wat roomboter en zonnebloemolie. Houd de pannenkoeken, die klaar zijn, warm in de oven op 75ºC.
  5. Snij tijdens het bakken de rest van bietjes in kleine blokjes.
  6. Vermeng ook de mierikswortelpasta met yoghurt of mayonaise.
  7. Tijd om het bord op te maken en de roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus te gaan eten.

Roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus

Leave a Comment