Home Groente Bieten Roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus

Roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus

Een roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus? Ja, inderdaad je leest het helemaal goed. Ongetwijfeld denk je nu, wat voor een pannenkoek? Nou dit is een hartige pannenkoek, waarbij het pannenkoekenbeslag is gemengd met fijngehakte bietjes. Vandaar de roze kleur. En op de pannenkoek geen zoetigheid, maar stukjes biet met Adzuki kiemen.

Overigens kun je ook andere kiemen gebruiken. En de mierikswortelsaus geeft net een extra scherpe verrassing aan het recept. Ook wanneer je niet van pannenkoeken houdt, zoals ik, is deze pannenkoek verrassend lekker!

Eén keer eerder had ik deze pannenkoeken al gegeten met de kinderen en sindsdien maak ik mijn pannenkoekbeslag altijd met bieten in plaats van suiker. Mijn kinderen vinden ze net zo lekker en zo krijgen ze toch nog wat mineralen en vitaminen binnen.

Roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, LunchDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes

In dit recept maken we roze pannenkoeken met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus. De onderstaande ingrediënten zijn goed voor ongeveer 8 pannenkoeken.

Ingredienten

  • 250 gr pannenkoekenmix (of maak zelf een pannenkoekenmix)

  • 2 eieren

  • 250ml melk

  • 500 gr voorgekookte bieten

  • 75 gr Adzuki kiemen of andere kiemen

  • 1 eetlepel mierikswortelpasta

  • 2 eetlepels yoghurt of mayonaise

  • Paar klontjes roomboter

Stappen

  • Het pannenkoekenbeslag is zo gemaakt, wanneer je voorgekookte bietjes gebruikt. Doe ongeveer de helft tot twee-derde van de bieten in de blender en maal het fijn. Gebruik ook een beetje van het bietensap, zodat het blenderen gemakkelijker gaat.
  • Maak dan nu het beslag. Vermeng hiervoor de pannenkoekenmix met de eieren. Doe daarna de bieten erbij. En meng daarna het melk er beetje bij beetje bij, totdat je een glad beslag hebt.
  • Spoel daarna de kiemen goed schoon onder warm water en bak ze daarna 2-3 minuten in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie.
  • Gebruik dezelfde koekenpan om zo direct de roze pannenkoeken te bakken. Bak de pannenkoeken in wat roomboter en zonnebloemolie. Houd de pannenkoeken, die klaar zijn, warm in de oven op 75ºC.
  • Snij tijdens het bakken de rest van bietjes in kleine blokjes.
  • Vermeng ook de mierikswortelpasta met yoghurt of mayonaise.
  • Tijd om het bord op te maken en de roze pannenkoek met Adzuki kiemen en mierikswortelsaus te gaan eten.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pizza pesto met champignons en rode ui

In dit recept maken we pizza pesto met champignons en rode ui. Pizza blijft behoren tot één...

Hoe snij je een wortel

Hoe snij je een wortel in kleine blokjes? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een wortel het snelst kan...

Hoe maak je een roux

Hoe maak je een roux? En waarvoor gebruik je een roux? In deze basis zal ik uitleggen hoe je een roux kan maken en...