Home Recept type Hoofdgerecht Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Weer eens tijd voor soep, dit keer is het de beurt aan een romige pompoensoep. De pompoensoep past goed bij de regenachtige dagen en de komst van de herfst. Een mooie oranje soep met enige pittigheid. Geen vis of vlees toegevoegd, dus ook voor vegetariërs is de romige pompoensoep goed te eten. Door de pepers later als garnering toe te voegen is de soep ook goed te eten voor kinderen.

Nog wat extra kruiden om meer smaak toe te voegen en je hebt een heerlijke soep. Of dit nu voor de lunch, voorgerecht of hoofdgerecht is. Bij de pompoensoep heb ik ook nog een heerlijk brood gemaakt, zodat je lekker kunt dopen.

Romige pompoensoep

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, VoorgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

5

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept gaan we een romige pompoensoep maken.

Ingredienten

  • 1 flespompoen of een andere pompoen

  • 1 winterpeen of 4-tal wortels

  • 2 uien

  • 1 rode peper

  • 1 bosje peterselie

  • 2 teentjes knoflook

  • 200ml Cremè Fraiche

  • 1 liter vegetarisch bouillon

  • 2 theelepels rode paprikapoeder

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad

  • 1 à 1,5 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel mosterdzaad (optioneel)

  • 1 goede snuf zout en zwarte peper (zout afhankelijk van de bouillon)

Stappen

  • We beginnen bij de pompoen. De pompoen is een lastige groente om te schillen. Zorg er daarom voor, dat de pompoen stevig ligt. Bij de flespompoen snij eerst de onder- en bovenkant af. Snij hem op de grens van de hals en onderkant door. Hierdoor kun je gemakkelijk de hals schillen door van boven naar beneden te snijden. De ronde onderkant is wat lastiger, maar begin te schillen vanaf de bovenkant naar ongeveer het midden. Wanneer de bovenkant helemaal geschild is draai je de pompoen om en dan kun je weer vanaf boven naar het midden schillen. Alles is nu geschild. Snij de ronde onderkant van de pompoen door midden. De onderkant kan dan gemakkelijk ontdaan worden van de zaden met behulp van een lepel. Snij ook de hals door midden zodat je hem stevig op je werkbank kan neerleggen. Zet de soeppan op het vuur met wat olijfolie of zonnebloemolie. Snij de pompoen in stukken. Dit hoeft niet heel netjes, want deze wordt straks toch fijn gemaakt met behulp van de staafmixer. Tijdens het snijden kun je alvast wat stukken in de soeppan doen. Doe er tevens een goede snuf zout bij.PompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoep
  • Tijd voor de wortel. Schil de wortel en snij deze ook in grove stukken en voeg deze ook bij de pan. Ontdoe ook de ui van zijn velletje en snij deze ook in grove stukken en doe deze ook in de pan. Zorg er tevens voor dat de liter bouillon klaar staat om straks toe te voegen.PompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoepPompoensoep
  • Dan mogen de teentjes knoflook grof gesneden worden en toegevoegd worden. Dit geldt ook voor de kruiden. Bewaar een beetje komijnzaad voor garnering.Pompoensoep
  • Voeg de bouillon toe en een flink deel van de peterselie. Bewaar nog een deel voor garnering. Laat de pompoensoep een 20 minuten koken, totdat de pompoen zacht is. Snij intussen de rode peper fijn en wat van de overgebleven peterselie. Denk ook aan het brood die je er bij wilt serveren.Pompoensoep
  • Gebruik een staafmixer om het geheel fijn te maken en je pompoensoep is al klaar. Breng hem op smaak met zout en peper. Zorg er tevens voor dat je brood klaar is om erbij te serveren.Pompoensoep
  • Zet de pompoensoep klaar met de garnering rode peper, komijnzaadjes en fijngesneden peterselie. Zet tevens wat cremè fraiche en brood op tafel.PompoensoepPompoensoepPompoensoep
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

7 REACTIES

  1. Ziet er heel goed uit! Maar 11 blz. afprinten voor dit recept is er DIK over… Allee, ik ga het proberen maar doe hier iets aan…

  2. Ik ben het hier helemaal mee eens. Zou je een korte printversie kunnen maken erbij, zodat ik alleen het recept print en niet alle foto’s? Ik ga de soep nu maken, het ziet er heel smakelijk uit!

  3. ik ben heel bij met de foto”s die erbij staan super omdat ik nog maar een beginner ben. Die pompoenpitten heb ik al twee keer proberen te roosteren een tijdrovend werk en het resultaat is de vuilnisbak. Mijn zoon een echte hobbykok lukt het ook niet dus kopen we maar een potje in de winkel helaas zijn die best prijzig. Veel kkok plezier allemaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je witte kool

Hoe snij je witte kool? Ik laat door middel van foto's zien hoe je witte kool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Zelfgemaakte kaassaus

Wanneer je een saus zou moeten bedenken voor bloemkool of broccoli dan kom je al gauw uit...

Zalm vissticks zelfgemaakt

Zo lang ik leef bestaan er volgens mij al vissticks. Vis in een krokant jasje, waardoor die...