Home Groente Champignons Romige pasta met prei, champignons en spekjes

Romige pasta met prei, champignons en spekjes

Zo deze romige pasta met prei, champignons en spekjes smaakte goed! Althans dat vonden wij thuis. Lekker gemakkelijk klaar te maken en redelijk ongezond. Ja, dat romige klinkt natuurlijk al meteen heel gezond. Beloof mij toch om de light-versie van een room niet te gebruiken! Gebruik dan liever iets minder Crème Fraiche.

Overigens is dit recept ook prima te eten voor kinderen. De scherpte van de prei gaat eraf tijdens het smoren. En ze zullen van de roomsaus smullen. Een vegetarische variant maak je gemakkelijk door de spekjes weg te laten. Voeg dan eventueel wat meer champignons toe. Maar goed nu snel verder met het recept romige pasta met prei, champignons en spekjes.

Romige pasta met prei, champignons en spekjes

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Cooking time

30

minutes

Ingredienten

  • 150-200 gram tagliatelle

  • 2 stuks prei

  • 150 gram champignons of paddenstoelen

  • Een stuk of 8 tomaatjes

  • Een paar takjes tijm

  • Eén knoflookteentje

  • 100 gram spekjes

  • 1 glas witte wijn

  • 125ml crème fraiche

  • 1 eetlepel roomboter

  • Zout en peper

Stappen

  • Zet alvast een pan op het vuur met water en zout voor de tagliatelle of andere pasta. Begin met het snijden van de prei. Spoel de preien eerst schoon en snij ze vervolgens in de lengte doormidden. Snij daarna de prei in halve ringen.
  • Snij ook de paddestoelen of champignons. De helft snij je in kleine stukjes en de andere helft in grotere stukken. Deze kun je straks apart bakken.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm af. Snij de knoflook of gebruik straks een knoflookpers. Snij de tomaatjes door de helft of snij ze in kwartjes. Ik zette vervolgens de tomaatjes in de oven op 150ºC voor 10 à 15 minuten met wat zout, peper en olie. Je kunt ze ook even kort opbakken in een pannetje.
  • En het snijwerk is klaar. Tijd om te gaan bakken. Bak de spekjes op hoog vuur in wat zonnebloemolie en zodra ze krokant worden, zet je het vuur lager. Mocht het water al koken, dan mag de pasta toegevoegd worden.
  • Doe dan het klontje boter bij de spekjes, samen met de prei en de kleine stukjes champignons. En laat dit rustig smoren, totdat de prei lekker zacht is. De romige pasta is al bijna klaar.
  • Zodra de prei helemaal zacht is, mag het glas witte wijn toegevoegd worden. Voeg ook de tijm en knoflook toe.
  • Tijd om de pasta af te gieten. Bak intussen de paddestoelen op hoog vuur in een koekenpan. Wanneer het vocht van de witte wijn is ingedikt, mag de crème fraiche toegevoegd worden. En de romige pasta is al klaar.
  • Maak een bord op met de tagliatelle, de romige saus met prei, champignons en spekjes. Serveer daarbij nog de tomaatjes en de gebakken champignons. En klaar is je bord romige pasta met prei, champignons en spekjes.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je paksoi

Hoe snij je paksoi? Ik laat door middel van foto's zien hoe je paksoi het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal...

De lekkerste pannenkoeken

Pannenkoeken zijn niet mijn favoriete gerecht, maar met kinderen ontkom je er af en toe niet aan....

Top 10 van de gezondste groente

Een lijst met dé top 10 van de gezondste groente, die eigenlijk wekelijks op ons menu horen te staan. Lastig ja, onmogelijk...