Romige pasta met prei, champignons en spekjes


Zo deze romige pasta met prei, champignons en spekjes smaakte goed! Althans dat vonden wij thuis. Lekker gemakkelijk klaar te maken en redelijk ongezond. Ja, dat romige klinkt natuurlijk al meteen heel gezond. Beloof mij toch om de light-versie van een room niet te gebruiken! Gebruik dan liever iets minder Crème Fraiche.

Overigens is dit recept ook prima te eten voor kinderen. De scherpte van de prei gaat eraf tijdens het smoren. En ze zullen van de roomsaus smullen. Een vegetarische variant maak je gemakkelijk door de spekjes weg te laten. Voeg dan eventueel wat meer champignons toe.


Maar goed nu snel verder met het recept romige pasta met prei en …


Bereidingstijd

30 minuten

2 personen

Gemiddeld

Ingrediënten romige pasta

  • 150-200 gram tagliatelle
  • 2 stuks prei
  • 150 gram champignons of paddenstoelen
  • Een stuk of 8 tomaatjes
  • Een paar takjes tijm
  • Eén knoflookteentje
  • 100 gram spekjes
  • 1 glas witte wijn
  • 125ml crème fraiche
  • 1 eetlepel roomboter
  • Zout en peper

Keukenbenodigdheden

Stappen Romige pasta met prei, champignons en spekjes

Stap 1

Zet alvast een pan op het vuur met water en zout voor de tagliatelle of andere pasta. Begin met het snijden van de prei. Spoel de preien eerst schoon en snij ze vervolgens in de lengte doormidden. Snij daarna de prei in halve ringen.

Stap 2

Snij ook de paddestoelen of champignons. De helft snij je in kleine stukjes en de andere helft in grotere stukken. Deze kun je straks apart bakken.

Stap 3

Haal de blaadjes van de takjes tijm af. Snij de knoflook of gebruik straks een knoflookpers. Snij de tomaatjes door de helft of snij ze in kwartjes. Ik zette vervolgens de tomaatjes in de oven op 150ºC  voor 10 à 15 minuten met wat zout, peper en olie. Je kunt ze ook even kort opbakken in een pannetje.

Stap 4

En het snijwerk is klaar. Tijd om te gaan bakken. Bak de spekjes op hoog vuur in wat zonnebloemolie en zodra ze krokant worden, zet je het vuur lager. Mocht het water al koken, dan mag de pasta toegevoegd worden.

Stap 5

Doe dan het klontje boter bij de spekjes, samen met de prei en de kleine stukjes champignons. En laat dit rustig smoren, totdat de prei lekker zacht is. De romige pasta is al bijna klaar.

Stap 6

Zodra de prei helemaal zacht is, mag het glas witte wijn toegevoegd worden. Voeg ook de tijm en knoflook toe.

Stap 7

Tijd om de pasta af te gieten. Bak intussen de paddestoelen op hoog vuur in een koekenpan. Wanneer het vocht van de witte wijn is ingedikt, mag de crème fraiche toegevoegd worden. En de romige pasta is al klaar.

Stap 8

Maak een bord op met de tagliatelle, de romige saus met prei, champignons en spekjes. Serveer daarbij nog de tomaatjes en de gebakken champignons. En klaar is je bord romige pasta met prei, champignons en spekjes.
Comments
  • Astrid
    Beantwoorden

    Heerlijk gerecht. Ik heb er een restje blauwe kaas toegevoegd. Erg lekker..

Leave a Comment