Home Groente Bleekselderij Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

Dit weekend stonden de paddenstoelen bij ons op het menu. Vrijdags een paddenstoelen risotto en zondagmiddag een romige paddenstoelensoep met wat zelfgemaakt brood. Een beetje teveel van het goede? Nou nee, paddenstoelen zijn heerlijk en gezond, dus om ze wat vaker te eten is zeker geen straf. Door geen vis of vlees toe te voegen heb je meteen één van de porties vegetarisch eten binnen.

Voor de romige paddenstoelensoep heb ik diverse paddenstoelen gebruikt, zoals champignons, oesterzwammen, shiitake en cantharellen. Dit soorten mixen kun je bij iedere supermarkt gewoon kopen. Je kunt de soep natuurlijk eten, als voorgerecht, hoofdgerecht of bij de lunch.

Romige paddenstoelensoep

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Voorgerecht, BijgerechtCuisine: FransDifficulty: Gemiddeld
Servings

5

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept gaan we romige paddenstoelensoep maken.

Ingredienten

  • Ongeveer 500 gram mix van paddenstoelen

  • 2 uien

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 bosje peterselie

  • 2 teentjes knoflook

  • 200ml room

  • 1 liter vegetarisch bouillon

Stappen

  • Eerst snijd je de uien in ringen, net als de 2 stengels bleekselderij. Het hoeft allemaal niet heel netjes gesneden worden, want straks pureren we de paddenstoelensoep toch. Doe de uien en bleekselderij in de pan en fruit deze even aan. Snij intussen de knoflook en doe deze er ook bij. En doe er meteen wat zout bij. Ik gebruikte baby-uitjes, waardoor het misschien lijkt alsof ik meer uien heb gebruikt, maar dat is dus niet zo.
  • Dan de paddenstoelen. Bewaar ongeveer een derde van de paddenstoelen om ze straks te bakken. Snij de rest van de paddenstoelen grof en doe deze dan in de pan. Doe er tevens wat zwarte peper alvast bij.
  • Wanneer de paddenstoelen zacht zijn mag de bouillon erbij. Doe hier ook nog de helft van de peterselie bij. Laat dit alles nog een minuut of 10 zachtjes koken.
  • Gebruik een staafmixer om alles fijn te maken en voeg vervolgens de room eraan toe. Dan is de romige paddenstoelensoep alweer bijna klaar. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Nu alleen nog de garnering. Snij de nog overgebleven peterselie fijn en doe dit tevens met de overgebleven paddenstoelen. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hierin wat olijfolie. Bak de paddenstoelen even op met water zout en peper.
  • Serveer bij je zelf gemaakte romige paddenstoelensoep eventueel nog wat sneetjes (stok)brood.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Herfst risotto

Dit gerecht Herfst risotto past heel goed bij de herfst. Niet alleen door de kastanje champignons, maar...

Hoe snij je een wortel

Hoe snij je een wortel in kleine blokjes? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een wortel het snelst kan...

Griekse gehaktballen met tomatensaus

Het recept Griekse gehaktballen met tomatensaus is geen traditionele Grieks recept, maar als onderdeel van mijn Griekse...