Home Groente Rode kool Rode kool koken

Rode kool koken

Rode kool kun je koken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Want rode kool zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Naast anti-oxidanten zitten er ook veel vitamine A, C en K in. Verder bevat het ook veel vezels wat de basis is voor een goede spijsvertering. Bij rode kool wordt altijd gedacht aan de winter en dan is dit inderdaad een heerlijk groente om te koken. Maar deze zoetige, smaakvolle groente is ook lekker in andere jaargetijden.

Hoe lang moet rode kool koken?

Rode kool kun je zowel rauw als gekookt eten. Om de rode kool gekookt en smaakvol te koken moet je kool ongeveer 15 minuten laten koken.

Rode kool koken

4 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Eenvoudig
Servings

2

Personen
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we rode kool koken.

Ingredienten

  • 500 gram rode kool

  • Snufje zout

  • Optioneel: Een scheutje azijn om de mooie rode kleur te behouden

Stappen

  • Snij de rode kool in stukken. Hiervoor verwijder je de stronk en harde bladeren.
  • Spoel de stukken onder de kraan goed af.
  • Snij de kool daarna in kleine reepjes.
  • Zet een pan met een laagje water met eventueel een scheutjes azijn en zout op een middelgroot vuur.
  • Breng het water aan de kook en laat de kool 15 minuten koken. Nu is de rode kool beetgaar. Mocht je de kool wat zachter willen dan kun je hem wat fijner snijden of langer laten doorkoken.
  • Giet het overgebleven water af.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Een simpele dressing van citroensap en olie

De titel een simpele dressing van citroensap en olie verklapt meteen al de inhoud van de dressing. Met wat zout en peper is,...

Broodje Shoarma met knoflooksaus

Een broodje Shoarma gemaakt van kippenvlees en eigen gemaakte knoflooksaus. Traditioneel wordt een broodje Shoarma gemaakt van lamsvlees, maar vaak...

Heldere champignonsoep

Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is gezond,...