Risotto met Chipolata en veel groenten


Regelmatig eten wij Risotto, dit keer was het Risotto met Chipolata en veel groenten. Wat dat betreft kun je met Risotto alle kanten op en naast dat het lekker is, ook voor kinderen, is het ook nog eens gezond. Heb je een keer zin in Risotto met vis of een vegetarische variant kijk dan eens naar:

En dan nu het recept:


Bereidingstijd

45 minuten

2 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 150 gr of 1 koffiemok Risotto rijst
  • 5-6 Chipolata worstjes
  • 1 ui
  • 2-3 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wijnglas witte wijn
  • 800 ml verdunde (Runder)Fond of (Runder)bouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 gr oude kaas of Parmezaanse kaas
  • Een klontje roomboter

Keukenbenodigdheden

  • Hapjespan

Stappen

Stap 1

Allereerst bakken we de Chipolata worstjes in wat olijfolie. Ik knijp altijd het gehakt uit de omhulsel, zodat die wat mooier bakt. Wanneer de Chipolata mooi bruin is mag deze uit de pan en dan zet ik deze apart. De pan die je daarnet hebt gebruikt kun je zo weer hergebruiken om de Risotto in te maken.

Stap 2

Nu kun je de ui snipperen en de wortels fijn snijden. Fruit deze in de pan met een snufje zout en doe hier tevens de Risotto rijst bij. Vervolgens snij de rode paprika in kleine stukjes. Wanneer de ui en Risotto rijst glazig is mag de knoflook toegevoegd worden en de paprikapoeder en wat zwarte peper. Roer dit nog even goed door elkaar en voeg dan een glas witte wijn erbij.

Stap 3

Wanneer de witte wijn is ingekookt voeg dan een soeplepel van de bouillon erbij. Controleer om de zoveel minuten of de rijst al het vocht heeft opgenomen. Wanneer je een streep trekt en je blijft de pan zien voeg dan nog een soeplepel met bouillon toe. Na dit ongeveer 3-4 keer te hebben gedaan proef je de rijst. Is die nog te hard voeg dan nog een soeplepel bouillon toe.

Snij intussen de courgette in kleine stukjes en doe deze dan ook in de pan. Rasp daarna alvast de oude of Parmezaanse kaas.


Stap 4

Wanneer de rijst goed is voeg je de doperwten toe, de geraspte oude of Parmezaanse kaas, een klontje roomboter en natuurlijk de Chipolata worstjes. Zet dan het vuur uit en roer alles nog eens goed door elkaar.

Stap 5

Schep alles op een bord en eet smakelijk! Wij hadden nog wat over gelukkig at onze etende vuilnisbak de restjes op.
Showing 4 comments
  • Lieve Zwinnen
    Beantwoorden

    Wel eens tof om te proberen

  • Laetitia Rondelez
    Beantwoorden

    Hi,
    dit is wel iets voor jou om te proberen..
    Groetjes,
    Lieve

  • Roos
    Beantwoorden

    hoeveel Doperwten gaan in het gerecht?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ongeveer een handje vol, maar mag natuurlijk ook iets meer zijn.

Leave a Comment