Home Groente Courgette Risotto met Chipolata en veel groenten

Risotto met Chipolata en veel groenten

Regelmatig eten wij Risotto, dit keer was het Risotto met Chipolata en veel groenten. Wat dat betreft kun je met Risotto alle kanten op en naast dat het lekker is, ook voor kinderen, is het ook nog eens gezond. Heb je een keer zin in Risotto met vis of een vegetarische variant kijk dan eens naar:

En dan nu het Risotto met Chipolata recept:

Risotto met Chipolata en veel groenten

5 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept maken we een risotto met Chipolata worstjes en veel groenten.

Ingredienten

  • 150 gr of 1 koffiemok Risotto rijst

  • 5-6 Chipolata worstjes

  • 1 ui

  • 2-3 wortels

  • 1 rode paprika

  • 1 courgette

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 wijnglas witte wijn

  • 800 ml verdunde (Runder)Fond of (Runder)bouillon

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 100 gr oude kaas of Parmezaanse kaas

  • Een klontje roomboter

Stappen

  • Allereerst bakken we de Chipolata worstjes in wat olijfolie. Ik knijp altijd het gehakt uit de omhulsel, zodat die wat mooier bakt. Wanneer de Chipolata mooi bruin is mag deze uit de pan en dan zet ik deze apart. De pan die je daarnet hebt gebruikt kun je zo weer hergebruiken om de Risotto in te maken.
  • Nu kun je de ui snipperen en de wortels fijn snijden. Fruit deze in de pan met een snufje zout en doe hier tevens de Risotto rijst bij. Vervolgens snij de rode paprika in kleine stukjes. Wanneer de ui en Risotto rijst glazig is mag de knoflook toegevoegd worden en de paprikapoeder en wat zwarte peper. Roer dit nog even goed door elkaar en voeg dan een glas witte wijn erbij.
  • Wanneer de witte wijn is ingekookt voeg dan een soeplepel van de bouillon erbij. Controleer om de zoveel minuten of de rijst al het vocht heeft opgenomen. Wanneer je een streep trekt en je blijft de pan zien voeg dan nog een soeplepel met bouillon toe. Na dit ongeveer 3-4 keer te hebben gedaan proef je de rijst. Is die nog te hard voeg dan nog een soeplepel bouillon toe. Snij intussen de courgette in kleine stukjes en doe deze dan ook in de pan. Rasp daarna alvast de oude of Parmezaanse kaas.
  • Wanneer de rijst goed is voeg je de doperwten toe, de geraspte oude of Parmezaanse kaas, een klontje roomboter en natuurlijk de Chipolata worstjes. Zet dan het vuur uit en roer alles nog eens goed door elkaar.
  • Schep alles op een bord en eet smakelijk!

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Gebakken krieltjes

Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het bakken....

Mexicaanse Chili-burger

De Mexicaanse Chili-burger is zoals de naam al doet vermoeden een pittige burger met Mexicaanse invloeden. Oh ja...

Pasta pesto met palmkool en tomaatjes

Met een pasta zet je bijna altijd snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Zo ook met deze pasta...