Home Groente Boerenkool Risotto met boerenkool en rookworst

Risotto met boerenkool en rookworst

In de winter staat bij menigeen een boerenkoolstamppot met rookworst op tafel. En dit recept is daar eigenlijk een Italiaanse variant op. Geen aardappels, maar rijst. En daarmee maak je deze risotto met boerenkool en rookworst. De bereiding is eenvoudig, maar je hebt wel een beetje geduld nodig om de risotto gaar te krijgen.

Risotto met boerenkool en rookworst

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

45

minutes

In dit recept maken we risotto met boerenkool en rookworst.

Ingredienten

  • 150-200 gram risotto rijst

  • 300 gram boerenkool

  • 100 gram tomaatjes

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 rookworst

  • 800-1000ml (runder)bouillon

  • 100 ml witte wijn

  • 1 theelepel mosterd

  • 150 gr oude kaas

  • 1 klontje roomboter

  • Zout & peper

Stappen

  • Snipper de ui fijn. Zet tevens een pan op het vuur met water om de rookworst te bereiden. En zorg ervoor dat bouillon klaar staat.
  • Zet een braadpan of wokpan op een laag vuurtje en doe daar wat (olijf)olie in. Fruit de ui met een snufje zout enkele minuten. Doe ook de risotto rijst en het knoflookteentje erbij.
  • Wanneer de risotto rijst en ui glazig zijn voeg dan de witte wijn toe. Snij intussen de tomaatjes in vieren.
  • Zodra de witte wijn opgenomen is door de rijst dan voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Ongeveer een soeplepel per keer. Herhaal dit iedere keer totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Doe tevens de boerenkool en tomaatjes bij de risotto. Wanneer je een deksel hebt gebruik deze dan om het vocht langeren in de pan te laten circuleren.
  • Tijdens het garen van de risotto bereid je rookworst(ongeveer 20 minuten in warm water) en kun je de oude kaas raspen.
  • Wanneer de rookworst gaar is, snij je de helft van de rookworst in kwartjes. Voeg de rookworst samen met de theelepel mosterd toe aan de risotto.
  • Voeg wanneer de risotto gaar is de oude kaas en het klontje boter toe. Doe er tevens nog wat peper en zout bij en dan is de risotto met boerenkool en rookworst klaar.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is zo eenvoudig. Deze klassieke witte saus wordt bij ons veel gecombineerd met groente, zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast is de bechamelsaus...

Koolsalade (coleslaw)

Koolsalade of coleslaw iedereen kent dit denk ik wel. Meestal geserveerd als bijgerecht of als vulling bij...

Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

Recept voor Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen. Een echte soep voor in de winter, die je...