Home Review Review | Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954

Review | Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954

Onlangs mocht ik deze Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 testen van Philips. Hoe cool is dat! Toen ik de keukenmachine op de website van Philips bekeek waren mijn verwachtingen hoog, maar ik was toch ook wel sceptisch. Waarom waren mijn verwachtingen hoog? Met de keukenmachine kun je kneden, mixen, kloppen, snijden, raspen, granuleren, persen, pureren en malen. Goed nieuws natuurlijk, want veel van deze functies gebruik ik regelmatig.

Waarom was ik dan sceptisch? Wanneer ik naar de prijs van Philips Avance Collection Keukenmachine kijk en dan bekijk hoeveel deze keukenmachine kan. Dan moet er toch wel wat mis zijn, toch? Om je niet langer in spanning te houden. Ik was en ben nog steeds verbaasd over de kwaliteit.

Het gemak van een goede keukenmachine

Misschien denk je wel waarom zou je een keukenmachine moeten hebben? Ik kan je natuurlijk proberen te overtuigen, dat het echt een must is, maar belangrijker is of je de verschillende functies met regelmaat gebruikt. Maak je nooit brood of ander deeg, maar rasp of snij je wel regelmatig iets koop dan een food processor. Wil je alleen smoothies maken koop dan een blender. Gebruik je al deze functies regelmatig koop dan een alleskunner. Je hebt dan met één apparaat een heleboel functies en dat scheelt een hoop opbergruimte in de kast.

Een keukenmachine kan je een hoop tijd schelen en met een druk gezin en/of baan is dit toch wel een fijne bijkomstigheid. Dan is het nu tijd om ons meer te verdiepen in de Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954.

Het uiterlijk

Het apparaat ziet er goed uit en misstaat volgens mij niet in veel keukens. De keukenmachine is volledig wit met gele accenten. De roestvrij stalen elementen geven de keukenmachine een luxe uitstraling. Door de vele functies kan een keukenmachine op een gegeven moment er rommelig uit gaan zien, maar dit is zeker niet het geval bij deze keukenmachine. Natuurlijk is de beoordeling op het gebied van het ontwerp nogal persoonlijk. Wanneer je de keukenmachine vergelijkt met andere keukenmachines dan zul je toch wel moeten toegeven, dat deze Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 er vaak met kop en schouders boven uit steekt qua ontwerp.

Gebruikersgemak

Wanneer ik een nieuw apparaat heb dan sla ik altijd het lezen van de gebruikershandleiding over. Een ultieme test in gebruikersgemak. Regelmatig moet ik bij sommige apparaten toch weer teruggrijpen naar de handleiding. Bij de Philips Avance Collection Keukenmachine heb ik dat geen enkele keer gehad. Pas bij het schrijven van deze review heb ik de handleiding nog eens doorgebladerd of ik niet toevallig iets gemist had.

De keukenmachine heeft één bedieningsknop om de open arm omhoog te doen, zodat je gemakkelijk de kom kunt plaatsen of weghalen. Daarnaast zit er nog één draaiknop waarmee je de snelheden kunt instellen. Boven de draaiknop staat duidelijk aangegeven welke snelheden je kunt gebruiken voor het kneden, mixen of kloppen.

Bovenop het apparaat zitten klepjes die je er af kunt halen om de Food Processor kom of blender er op te zetten. De Food Processor kom spreekt ook voor zich. Je kunt de kom makkelijk aanpassen voor de verschillende functies zoals raspen, snijden, granuleren en malen.

De verschillende functies

Blender

Met de blender maak ik iedere dag een fruitsapje om een vitamine boost binnen te krijgen. De blender is heel gemakkelijk in gebruik te nemen en kun je gemakkelijk schoon maken in de vaatwasser. Daarnaast kun je de blender gebruiken om een soep of saus fijn te pureren. Ook als je een currypasta wil maken kun je gebruiken maken van de blender.

Food processor

De food processor gebruik ik regelmatig om kaas te raspen. Daarnaast is de snij functie een zeer handige manier om groentes in dunne plakjes te snijden en om bijvoorbeeld wortels te raspen. Wanneer je het mes plaatst in de keukenmachine kun je daarmee gemakkelijk broodkruim maken of een grotere hoeveelheid currypasta. Een food processor kun je voor zoveel verschillende handelingen gebruiken.

Kneden, mixen en kloppen

Iedere week maak ik met de keukenmachine het deeg voor mijn brood en dit kneden doet hij uitstekend. Bij mijn vorige keukenmachine had ik altijd de neiging om zelf het deeg nog even na te kneden met mijn handen. Met deze keukenmachine is mijn deeg en daarmee ook het brood alleen maar beter geworden. Een ander nadeel bij mijn vorige keukenmachine was, dat bij het kneden hij zich verplaatste richting het einde van het keukenblad. Doordat de Philips Avance Collection Keukenmachine wat zwaarder is blijft die met kneden van het deeg gewoon op zijn plaats.

De mix en klopper functie is vooral handig bij het mixen van taartdeeg, koekjes, cake en …..

…. het kloppen van eiwit en slagroom.

Conclusie

De Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 voldoet boven mijn verwachtingen. Zowel qua prijs, ontwerp, gebruikersgemak als de veelzijdigheid aan functies is het zeker een aanrader voor iedereen. Voor zowel een hobbykok als ieder ander die kookt is het een handige hulp. Het kan je een hoop tijd schelen. De keukenmachine is er in een diverse uitvoeringen met nog meer makkelijke hulpjes.

Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 kopen

De Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 kan gekocht worden bijvoorbeeld bij bol.com.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kwaliteit
Gebruiksgemak
Functies
Prijs

Recent Posts

Gegrilde hutspot met stoofvlees

Nu de winter ons dan eindelijk vaarwel gaat zeggen maak ik nog net op tijd deze hutspot met...

Gebakken krieltjes

Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het bakken....

Ovenschotel met pompoen en wortel

Tja, de herfst vraagt om oranje elementen op je bord. Althans, dat vind ik! En gelukkig zijn er ook voldoende...