Home Review Review | KitchenAid Artisan mixer-keukenrobot

Review | KitchenAid Artisan mixer-keukenrobot

Nog geen 5 minuten stond de KitchenAid Artisan mixer op mijn keukenblad en toen wist ik al, dit is een bijzonder apparaat. Waarom? De mixer is loodzwaar en geeft de indruk  dat zij heel lang mee gaat. Van vader op zoon en zo enkele generaties lang. Of slaat mijn fantasie nu op hol?

Eerder schreef ik al in mijn review van een gietijzeren pan, dat ik niet begreep waarom er ooit koekenpannen zijn gemaakt met een anti-aanbaklaag. Waarom een nieuwe techniek bedenken, als de oude uitstekend werkt? Dat het oude uitstekend werkt zie je terug bij de KitchenAid Artisan. Althans dat gevoel heb ik, want bij de introductie van de KitchenAid Mixer was ik nog niet op de wereld. Geen plastic, maar volledig van metaal. Geen drukknopjes, maar stevige schuifschakelaars. Je zou de mixer zelfs kunnen gebruiken om cement te mengen. Geen aanrader natuurlijk, maar zij kan het wel.

Het uiterlijk

Bekijk je een advertentie van KitchenAid van bijna 80 jaar geleden, dan zie je het huidige Artisan model er al bijna in terug. Ondanks het oude ontwerp is de KitchenAid Artisan een blikvanger in je keuken. Natuurlijk heeft KitchenAid in al die tijd niet stil gezeten en is de mixer op verschillende gebieden verbeterd. Visueel is er natuurlijk ook het één en ander veranderd, zoals de kantelbare kop. Maar dit heeft vooral een praktische waarde. Een enorm sterk punt, op het visuele gebied, is het enorme kleurpallet waaruit je kunt kiezen. Van ingetogen tot uitbundige kleuren. Hierdoor past de mixer echt in iedere keuken. Visueel gezien is de KitchenAid Artisan het mooiste meisje van de klas. Hoewel meisje?1936_thumb523

KitchenAid Artisan kleuren

In gebruik nemen van de mixer

Eenmaal aangesloten ging ik meteen aan de slag om brooddeeg te maken. Aangezien ik iedere week brood maak was dit meteen een goede test voor de mixer. Na alle ingrediënten in de mengkom te hebben gedaan, zette ik de mixer aan. Met toch een kilo aan deeg bleef het apparaat precies staan, waar die begon. Ik had ook niet anders verwacht hoor! Zonder enige moeite was het deeg gekneden. Wat mij verder opviel, was dat er vrijwel geen deeg en meel achterbleef aan de wanden van de kom. Dit is heel fijn als je het deeg laat rijzen in de kom.

De KitchenAid Artisan wordt standaard geleverd met een kneedhaak, platte menghaak en draadgarde. Een perfecte combinatie voor thuisbakkers. Met de kneedhaak kun je deeg kneden. De platte menghaak kun je gebruiken voor een wat natter deeg, cake en koekjes beslag. De draadgarde gebruik je voor het kloppen van eiwitten of slagroom. Je kunt de garde ook gebruiken voor bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag. Bij de KitchenAid Artisan wordt ook een anti-spat kap geleverd, zodat niet heel je keuken vies wordt.

Naast de standaard accessoires zijn er nog tal van extra accessoires te koop. Van groenterasp tot pastaroller. Van graanmolen tot voedselmolen om bijvoorbeeld gehakt te maken. Ongekend veel mogelijkheden dus.

Conclusie KitchenAid Artisan

De KitchenAid Artisan wordt door velen mensen gezien, als de beste mixer. En inderdaad, ik geef ze daarin zeker niet ongelijk. Wel zal je dieper in je buidel moeten tasten om een KitchenAid mixer te kopen.  Ook de accessoires zijn best aan de prijs, maar ondanks de hoge prijs is verhouding ten opzichte van de kwaliteit gewoon uitstekend. Je krijgt echt waar voor je geld en volgens mij geniet je er zonder problemen nog meerdere jaren van. Voor iedere fanatieke thuiskok en/of thuisbakker is de KitchenAid Artisan een must.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

5 REACTIES

  1. Het enige nadeel is dat de machines niet te betalen zijn voor de gemiddelde thuiskok. Hier in de winkel betaal ik rond de 850 Euro voor het basismodel. Die investering is mij net wat te gortig. Ik heb derhalve maar zo’n apparaat van de Aldi gekocht van 60 Euro. Dat zal ongetwijfeld niet zo’n powertool zijn als de KitchenAid, maar voor wat ik er mee doe gaat het prima.

  2. De kitchenaid is regelmatig in de aanbieding, soms krijg je er zelfs een extra accesoire bij. €450-500 is een hoop geld, maar als je vervent thuiskok bent is het de investering zeker waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kwaliteit
Levensduur
Prijs

Recent Posts

Volkoren Spelt broodjes

Na een tijdje te hebben geëxperimenteerd met de witte bolletjes zijn we al gauw overgestapt van witte biologische...

Recept Spelt eierkoeken

Het is zaterdagochtend en het regent. Mijn vrouw en zoontje zijn de boodschappen aan het halen en onze jongste...

Recept hartige taart: Preitaart met makreel

Heerlijk een hartige taart, toch? En deze eenvoudige preitaart met makreel is ook nog eens gemakkelijk en snel...