Review | Fissler Special Asia wokpan

Onlangs mocht ik de Fissler Special Asia wokpan 28cm testen. Aangezien ik sinds enkele jaren geen pan meer gebruik met anti-aanbaklaag, twijfelde ik wel of ik deze wokpan moest gaan testen.

Ik heb er zeker geen spijt van. Het is niet zo dat ik mijn plaatstalen pannen de deur uitdoe. Nee, ik gebruik ze waar ze bedoeld voor zijn: op hoog vuur bakken of wokken.
Wat een gemak heb je dan met deze wokpan! Na hem uit de doos gehaald te hebben, hoefde ik de pan enkel even af te wassen. En toen kon ik hem direct gebruiken. Geen gedoe met inbranden. Bereid je de ene dag een curry in de pan, dan kun je hem de volgende dag met alle gemak weer gebruiken voor het roerbakken. Ook groenten en eiwitrijke producten, zoals vis, bereid je in deze wokpan zonder dat ze blijven plakken! Het gemak van zo’n pan is de ruimte, dus éénpansgerechten passen er perfect in.

De bouwkwaliteit van deze Fissler Special Asia wokpan is gewoonweg uitstekend. Dat mag je verwachten in deze prijsklasse. Deze wokpan van Duitse makelij voelt stevig en degelijk aan en ook een volle, zware wokpan til je zonder bang te zijn voor het afbreken van de hangreep. De beschermrand van de handgreep voorkomt ook nog eens dat je hand doorschiet richting de hete pan.
Ga ik deze pan frequent gebruiken? Ja, deze wokpan zal meerdere keren per week op het gasfornuis te vinden zijn en krijgt geen tijd om stof te vergaren. Hopelijk ook voor een lange tijd!

Ik heb de wokpan inmiddels al enige tijd in mijn bezit en ik gebruik hem nog vaker, dan ik in eerste instantie dacht. Even snel wat groente bakken, maar ook een tomatensaus of curry bereid ik erin. 

De Fissler Special Asia wokpan is te koop bij bol.com via deze rechtstreekse link.

Leave a Comment