Home Review Review: Crock-Pot slowcooker Mushroom 3,5L

Review: Crock-Pot slowcooker Mushroom 3,5L

De slowcooker is de laatste jaren enorm populair geworden en het is nu tijd om zelf hier ook mee aan de slag te gaan. Als je aan een slowcooker denkt, dan denk ik eigenlijk direct aan het merk Crock-Pot. Daarom heb ik de fabrikant van de Crock-Pot benaderd met de vraag of ik de Crock-Pot zou mogen testen*. In dit artikel neem ik de Crock-Pot slowcooker Mushroom 3,5L onder de loep. Om de Crock-Pot te testen heb ik een heerlijke Chili Con Carne gemaakt.

Hoe werkt een slowcooker?

Even in het kort: Hoe werkt een slowcooker? Een slowcooker is een elektisch apparaat waar je voedsel langzaam in gaart. Je kan het vergelijken met een stoof of braadpan waarin je je het voedsel heel langzaam gaart. Afhankelijk welke stand je van de slowcooker gebruikt zit het voedsel wel tussen de 6 en 8 uur in de slowcooker. Veel slowcookers, ook deze Crock-Pot, hebben twee standen, namelijk een “low” en “high”. Veel slowcookers hebben ook zogeheten warmhoudstand.

Functies van de Crock-Pot slowcooker Mushroom 3,5L

De Crock-Pot heeft een uitneembare schaal die eenvoudig schoongemaakt kan worden en ook op een kookstel gebruikt kan worden.

De bediening van de Crock-Pot is erg gebruiksvriendelijk vanwege de eenvoud je hebt in feite drie standen, namelijk de warmhoudstand, de lage stand en de hoge stand. Door middel van een knop op het bedieningspaneel kan je wisselen tussen de drie standen. Op de low stand wordt de temperatuur in de pan ongeveer 80 graden en op high ongeveer 90 graden.

De Crock-Pot heeft een instelbare kooktijd door middel van een digitale timer. Nadat de ingestelde tijd is verlopen schakelt de Crock-Pot automatisch over naar de warmhoudfunctie.

Ervaring met de Crock-Pot

Ik heb geen ervaring met andere slowcookers apparaten, dus ik kan niet adviseren of dit de beste slowcooker is. Wat wel kan vertellen is dat ik erg tevreden ben met de Crock-Pot. Het apparaat doet wat het moet doen en is erg fijn in gebruik. De interface van het apparaat is erg simpel en niet nodeloos complex of uitgebreid. Wat ook erg fijn is, is dat de slowcooker erg makkelijk schoon te maken is. Je kan de deksel en de binnenpan eenvoudig uit het apparaat halen, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

De Crock-Pot is voor ongeveer 90 euro te bestellen. Is dit duur? Ik zou zeggen van niet. De Crock-Pot is een leuke aanwinst voor in je keuken, waardoor je opeens op een andere manier kunt gaan koken. Daarnaast zijn de gerechten die uit de slowcooker komen ook nog eens super lekker omdat de smaken van alle ingredienten helemaal samenkomen. Hou de website in de gaten, want ik ga binnenkort zeker een aantal recepten publiceren speciaal gericht op de slowcooker.

* De Crock-Pot is door de fabrikant IT&M Passion for Food B.V. beschikbaar gesteld. IT&M Passion for Food B.V. heeft geen enkele invloed op de vorm of inhoud van dit artikel. 10xGezonder.nl heeft dit artikel geschreven op basis van de ervaringen met de Crock-Pot en zijn objectief en niet gekleurd.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

 1. Let me send comments for you.
  10,000 comments cost $1, 100,000 comments cost $5
  You can receive this comment, it means that I sent it successfully.
  If you want to buy, pay 1 or 5 dollars through PayPal, after that,
  Send the following information to my Email:
  Name, email, Url, content.
  I will send the send Log to you by email within three days
  My PayPal & Email: sdzfd@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Maaltijdsalade met kip

Heel veel makkelijker en sneller krijg je niet een gezond gerecht op tafel. Hoewel als je de kip...

Basis tomatensaus recept

Tomatensaus, wie kent het niet. In deze basis uitleg laat ik zien hoe je standaard basis tomatensaus maakt...

Griekse Moussaka recept

Een paar dagen geleden aten wij deze Griekse Moussaka. De hoeveelheid was genoeg voor 2 dagen, dus de...